BitDefender: Harry Potter i Transformers virusi

haripoterKorisnici interneta jedva čekaju da pogledaju nova filmska izdanja kao što su Harry Potter and the Half-Blood Prince, Ice Age: Dawn of the Dinosaurs i Transformers 2: Revenge of the Fallen. Ne žele da čekaju odlazak u bioskop a kamoli da se pojavi DVD izdanje.

S druge strane, mogućnost besplatnog preuzimanja preko interneta, uz samo jedan klik mišem, vrlo je privlačna čak i kada kvalitet slike i zvuka nisu na najvišem nivou. O tome dovoljno svedoči Google pretraga za pojmom watch harry potter and the half blood prince online for free! Dobićete preko milion mogućih rezultata.

Zato autori zlonamernih programa koriste nove filmske hitove da bi korisnike interneta namamili. Najviše putem e-mail poruka, ali i preko sajtova sa zlonamernim sadržajem. Neki od naslova spam poruka su:

New on MTV: Action Sports, Harry Potter and Hot Professors
Harry Potter - Daniel Radcliffe - Glaubensfrage - Gewinnspiel
Harry Potter and the Half Blood Prince: Book Now - Cineworld Film Times July 16
New Harry Potter movie survey.  Enter for a chance to see it free!
Win Ticket to see Harry Potter & I Love You Beth Copper At The Theatres at Mall of America!
Watch Harry Potter and the Half-Blood Prince clips
Twilight : dans les coulisses / Harry Potter : nouvelles photos
Neu im Kino (Ice Age 3 in 3D + Vorverkauf Harry Potter)

Svi ovi pokušaji prevare baziraju se na zlonamernom trojancu Trojan.Downloader.PersonalAntivirus.A koji BitDefender detektuje i blokira, ali se zaraženi računari ne mogu očistiti (osim kompletnom reinstalacijom sistema). Pouka je: bolje sprečiti nego lečiti. Nabavite paket programa za zaštitu vašeg računara tokom offline i online rada.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Google otpušta stotine radnika koji se bave prodajom oglasa
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,