Microsoft: IT kompanije iz Srbije pokazale kvalitet na svetskom nivou

Microsoft_partneri-dobitnici-nagrada Čak tri Microsoftove partnerske kuće iz Srbije osvojile nagrade u oštroj konkurenciji kompanija iz celog sveta

Beograd, 27. jul 2009. – Na Microsoftovoj Globalnoj partnerskoj konferenciji (Worldwide Partner Conference – WPC) 2009, održanoj polovinom jula u New Orleansu, SAD, tri IT kompanije iz Srbije su osvojile nagrade „Partner godine“. Kompanije CPU, E-Smart Systems i NPS osvojile su nagrade u čak četiri od ukupno 30 kategorija u kojima su se takmičile IT kompanije iz regiona centralne i istočne Evrope. „Ovaj uspeh naših partnera predstavlja i naš uspeh, i mi ih maksimalno podržavamo kako bismo zajedno na najbolji način izašli u susret potrebama svih naših korisnika. Kroz taj proces i rastemo i napredujemo zajedno, zapošljavajući sve veći broj IT stručnjaka i pomažući tako i lokalnu ekonomiju“, izjavio je Vladan Živanović, generalni direktor Microsofta Srbija, povodom uspeha tri partnerske kuće iz Srbije na WPC 2009.

Vladimir_Banic_i_Allison_Watson_Microsoft_partner_konference Kompanija CPU iz Beograda je sertifikovani Microsoft zlatni partner sa dokazanom ekspertizom u primeni rešenja objedinjenih komunikacija. Projekat implementacije Microsoftove Unified Communications platforme u Republičkoj agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva,  je kompaniji CPU na WPC 2009 doneo čak dve nagrade – “Partner godine”. „Ovaj projekat donosi svetske trendove smanjenja troškova komunikacije i u Srbiju, demonstrirajući da se bitne uštede mogu ostvariti  kako u vladinom sektoru, tako i u domenu privrede, korišćenjem naprednih komunikacionih tehnologija. O značaju ovih nagrada, najbolje govori podatak da je CPU, jedna od tri kompanije u Centralnoj i Istočnoj Evropi, koja je nagrađena dvostrukim priznanjem”, kaže Vladimir Banić, direktor kompanije CPU.

Pročitajte i:  Samsung planira da u 2026. godini pređe na 1.4 nm proces proizvodnje čipova

Goran_Veljovic_E-Smart_Microsoft_parnter_konference_1 E-Smart Systems je nagrađena u prestižnoj kategoriji razvoja namenskih rešenja (Custom Development Solutions) za CEH System, administrativni i naučni softverski sistem za evidenciju istorija bolesti, hirurškog lečenja, praćenje i statističku analizu podataka o pacijentima u Centru za endokrinu hirurgiju Kliničkog centra Srbije u Beogradu. „Sama činjenica da smo među 2000 uspešnih kompanija iz celog sveta izabrani za finalistu upravo u ovoj kategoriji je veliko priznanje za našu kompaniju i stručnjake iz naše zemlje, a nagrada koju smo dobili je potvrda kvaliteta našeg rada u unapređenju informatičke slike u domaćim zdravstvenim institucijama“, istakao je Goran Veljović, direktor prodaje i marketinga u kompaniji E-Smart Systems.

Milos_Draca_i_Mladen_Gvozdenovic_NPS_Beograd_1 NPS iz Beograda je svoju nagradu „Partner godine“ osvojio za kreiranje namenskog rešenja NAV Express, derivata Microsoftovog poslovnog rešenja Dynamics NAV prilagođenog tržištu Srbije. „Model koji smo primenili u Srbiji na prilagođavanju Dynamics NAV-a potrebama lokalnih kompanija se pokazao kao uspešan, i sada ga Microsoft koristi i u drugim zemljama regiona. Zahvaljujući zajedničkom radu sa Microsoftom uspeli smo da napravimo rešenje koje će biti primenljivo na svim meridijanima, a poteklo je iz našeg regiona“, sa ponosom je istakao Miloš Drača, Team Leader u NPS-u.

Pročitajte i:  Microsoft najavio otpuštanja i restruktuiranje svoje Mixed reality divizije

Dodatne detalje o ovogodišnjoj Microsoftovoj Globalnoj partnerskoj konferenciji (WPC 2009) možete pronaći na Web lokaciji http://www.microsoft.com/presspass/events/wwpc/Default.aspx

Izvor: Microsoft

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,