BIZIT plus

BITKOIN kao finansijski i tehnološki fenomen

U utorak, 21. juna s početkom od 18.30 časova, u ICT Hub-u (Naučno-tehnološki park Beograd, Veljka Dugoševića 54, II sprat) će biti održan meetup na temu Bitkoina kao važnom finansijskom i tehnološkom fenomenu.

ICTHub-logoBitkoin kao valuta, prednosti i mane; Bitkoin kao protokol za transfer novca – brz, jeftin i pouzdan; šta je blockchain i zašto je važan; Bitkoin i blockchain van sveta finansija i Bitkoin 2.0 su samo neke od tema o kojima će se razgovarati.

Govornici i moderatori skupa o Bitkoinu biće domaći eksperti u ovoj oblasti i osnivači Bitkoin Asocijacije Srbije: Aleksandar Matanović, Nikola Cvijović i Mlađen Merdović.

Bitkoin Asocijacija Srbije je udruženje čiji je zadatak podizanje svesti o ovoj valuti, ali i skretanje pažnje regulatornim telima na benefite koji se mogu ostvariti trgovinom. Aleksandar, Nikola i Mlađen su osnivači prvog srpskog bitkoin startapa Bitcoin 365, koji radi na kreiranju globalne menjačnice za trgovinu ovom valutom i zaslužni su što je Beograd postao jedan od prvih gradova u regionu u kome je postavljen Bitkoin automat. Dodatno, Mlađen Merdović je organizator Webiz konferencije o poslovnoj primeni Interneta i programa poslovne edukacije za poslovanje na Internetu.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Rudari bitkoina ćute o upotrebi energije 
SBB

Tagovi: ,