Bitkoin rivali: Pet kriptovaluta koje obećavaju

Nekoliko kripto-projekata privuklo je pažnju u poslednje vreme, te se o njima već govori kao o Bitkoin rivalima. Očekuje se da do kraja 2020. godine dostignu veće vrednosti, ali i dalje nije sigurno koje će od njih nastaviti da napreduju, da bi time doprinele raznovrsnosti na još uvek nepoznatoj teritoriji kriptovaluta.

PCPress.rs Image

Dok Bitkoin ostaje stabilan, mnoge kriptovalute doživljavaju vrtoglave uspone i padove, te su neke od njih već zabeležile značajan rast vrednosti. Tako Chainlink (LINK) napreduje već neko vreme, pa je sve više eksperata koji tvrde da bi baš u njega trebalo investirati. Pored njega tu je još pet digitalnih valuta koje se opisuju kao projekti koji obećavaju.

Alternative

Prvi na listi je XTZ koji se zasniva na Tezos blockchain-u, budući da je već popularan među kripto-entuzijastima, te mu mnogi predviđaju svetlu budućnost, iako u ovom trenutku vredi tek 2,91 dolar. Druga je kriptovaluta BNB menjačnice Binance Coin, koja trenutno vredi 17,92 dolara, treća LEND iza koje stoji Aave, a uprkos tome što vredi tek 0,33 dolara. Četvrta je BAT – kriptovaluta iza koje stoji sigurni pretraživač Brave, te kompanija Brave Software Inc, a vredi tek 0,26 dolara. Na petom mestu je sigurno najpoznatija kriptovaluta sa spiska – Ethereum (ETH), koja vredi „čak“ 240 dolara.

Pročitajte i:  Izgubljena lozinka krila tri miliona dolara

PCPress.rs Image

Budući da vrednost Bitkoina trenutno iznosi 9.412 američkih dolara (966.616 srpskih dinara), jasno je da su sve navedene valute daleko iza, ali se tvrdi da obećavaju, te da bi u budućnosti mogle da doprinesu življoj kripto-sceni.

Izvor: Crypto Potato

Facebook komentari: