ERP 2024

Bitkoin u doba krize

Nekoliko dana pre nego što je vrednost deonica u Sjedinjenim Američkim Državama dostigla najnižu vrednost još od 1987. godine, i Bitkoin je pretrpeo pad, mnogi eksperti tvrde najagresivniji u svojoj desetogodišnjoj istoriji.

PCPress.rs Image

Države povukle novac ulagan u kriptovalute?

Veliki broj stručnjaka ipak tvrdi da se radi o tome da su državne institucije povukle novac koji su prethodno ulagale u kriptovalute, a radi se o investicijama koje su tokom 2019. uticale na rast vrednosti Bitkoina. Ističe se da su tako od ove kriptovalute odustali oni koji u nju ionako nisu verovali, te da su se povukli oni investitori kojima je trgovina kriptovalutama služila samo kao začin za bogatiji portfolio.

U slučaju krize uvek se povlače oni koji u neki projekat ne veruju, tako da je pad vrednosti motivisao mnoge da odustanu od kriptovaluta, te su, tvrde eksperti, ostali oni koji u Bitkoin ulažu od samog početka, i koji veruju u njegovu budućnost.

PCPress.rs Image

Tako se ističe da je Bitkoin dokazao da može da bude stabilan i u slučaju krize, a najpre zbog toga što se pokazalo da je njim lakše trgovati u kompleksnim situacijama, zbog čega ima prednost u odnosu na deonice, nekretnine, obveznice i zlato. Pierre Rochard, osnivač instituta Satoshi Nakamoto, objasnio je da je Bitkoin 12. marta dokazao svoju stabilnost, budući da je mreža ostala stabilna i u kriznoj situaciji, što je menjačnicama omogućilo da trguju bez prestanka.

Pročitajte i:  Izgubljena lozinka krila tri miliona dolara

Izvor: Crypto Potato

Facebook komentari: