BIZIT 2016: Ideje i rešenja

Pripreme za BIZIT 2016 se zahuktavaju, a nove ideje stižu sa svih strana. Ove godine će, u okviru BIZIT‑a, biti održana i konferencija DATUM, posvećena Data centrima i IT infrastrukturi. Vreme je da rezervišete kartu…

bizit-visual-1200x630.png

BIZIT, PC Press‑ov stručni skup koji se tradicionalno bavi primenom vrhunskih tehnologija za unapređivanje poslovanja, ove godine će biti održan 2. i 3. novembra u prostorijama Kluba poslanika, Tolstojeva broj 2. Iako program skupa još nije preciziran, osnovne teme su već poznate.

Centralna tema prvog dana skupa je savremeno poslovanje uz primenu cloud tehnologija. Bavićemo se cloud servisima, business continuity rešenjima i cyber bezbednošću. Glavna briga korisnika koji razmišljaju o izmeštanju značajnijeg dela svoje informatičke infrastrukture u cloud je pitanje bezbednosti podataka, kako od eventualnih napadača tako i od onih koji upravljaju data centrom, a odmah posle toga dolazi i nespokojstvo zbog činjenice da će njihovo poslovanje biti ugroženo ako data centar iz bilo kog subjektivnog ili objektivnog razloga bude nedostupan, a korisnik ništa ne može da učini da bi taj problem rešio. Govorićemo o osnovanosti takvih strahova, ali i o procedurama koje se preduzimaju da bi se one svele iz domena prakse u domen teorije, i da bi se verovatnoća javljanja problema mogla precizno proceniti. Na taj način korisnik može da dimenzioniše svoja ulaganja u zavisnosti od tog koliko devetki želi da stavi u ugovor iza klauzule da je servis raspoložim 99.9% vremena.

Pročitajte i:  Calculus: Ove godine proslavljamo 20 godina rada!

Prvog dana će, u okviru BIZIT‑a, biti održan i stručni skup DATUM (www.datum.rs) čiji su organizatori procenili da oba skupa targetiraju sličan profil publike, te da će njihovom integracijom biti postignut značajan sinergijski efekat. DATUM će se baviti infrastrukturom data centara i njihovom energetskom efikasnošću, koja dolazi u centar pažnje otkad je primećeno da su „farme računara“, sa svojim moćnim sistemima za klimatizaciju, ozbiljni potrošači energije. Ta potrošnja dalje raste kako se formira Internet of Things (takođe biti tema BIZIT‑a), pa sisteme treba realizovati u skladu sa ekološkim standardima savremenog sveta.

Tema drugog dana BIZIT‑a je racionalizacija poslovnih procesa. Tu ćemo se baviti onim što je istaknuto kao moto čitavog skupa, digitalnom transformacijom poslovanja, kroz implementaciju ERP sistema, CRM‑a i integrisanim pristupima korporativnom IT okruženju. Posebna sesija biće posvećena obrazovanju i zapošljavanju u ICT oblasti. U planu je i organizovanje radionica na kojima će zainteresovani moći neposredno da upoznaju neke od tehnika o kojima se govori u glavnom programu skupa.

BIZIT 2016 će biti nova prilika da čujete zanimljiva predavanja, ali i da razmenite iskustva s kolegama iz drugih firmi, pa i da uspostavite nove poslovne kontakte. Zato je pravi trenutak da posetite sajt www.bizit.rs i prijavite svoje učešće!

Pročitajte i:  PC Press video: Čak 70% prinosa na američkoj berzi vuče 7 IT giganata | Nikola Altiparmakov

 

Objavljeno u časopisu PC#233

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , , , , ,