BIZIT plus

BIZIT 2017: Da li je vašem biznisu potreban data centar?

Budućnost poslovanja je u cloud-u i više nije potrebno da ulažemo kapital, kupujemo opremu kako bi stvorili svoj data centar. Sada postoje službe, firme i kompanije koje će izgraditi dobar data centar, i koje će se baviti njim svakodnevno i paziti da ne dođe do problema. Kako bismo pravilno zakoračili u budućnost, nema potrebe da se bavimo time na zastareli način. 

PCPress.rs Image
Boško Radivojević, suosnivač Mainstream

Poslovno rešenje Enterprise Cloud korisnicima omogućava da se bave sopstvenim biznisom, pomerajući fokus ka njemu. Omogućava smanjenje ukupnih troškova operacija, i obezbeđuje visoku kontrolu planiranja i predviđanja troškova. Kako bi što bolje objasnio, suosnivač kompanije Mainstream, Boško Radivojević dao je primer iz prakse koji pokazuje razliku u smislu troškova na tri godine, kada imate cloud sistem i kada imate istu stvar u vaša dva data centra. Ispitivali su uz pomoć probne aplikacije koja je radila paralelno iz dva data centra. Rezultati su pokazali da je ušteda poslovanja u cloud-u od 30 do 35 odsto, a uzeti su u obzir samo troškovi operacija, a zanemareni su troškovi ulaganja u sam data centar. 

Pročitajte i:  Novi model oblaka u istraživanju klime

Na kraju svog izlaganja prvog dana ovogodišnje BIZIT konferencije, Boško je poručio da bi trebalo zajedničkim snagama da promenimo naše okruženje kako bi se se svi konačno i potpuno digitalizovali i kako bi svako mogao da radi posao koji najbolje ume. Izlaganje je bilo u bloku Data centri budućnosti, i tom prilikom skrenuta je pažnja na važnost identifikovanja direktnih i indirektnih rizika po IT opremu i kako ih eliminisati, kao i koliko je bitna primena standarda u funkciji sigurnosti podataka. 

Facebook komentari: