BIZIT 2018: Digitalna transformacija kao evolucija a ne revolucija biznisa – Enetel Solutions

„Nerealna očekivanja rezultuju neuspešnom digitalnom transformacijom, dok su uspesi daleko češći u kompanijama koje digitalnu transformaciju percipiraju kao evoluciju,“ istakla je Silvia Šušnjević, Business Development Manager kompanije Enetel Solutions, drugog dana BIZIT 2018 konferencije.

PCPress.rs Image
Silvia Šušnjević, Business Development Manager, Enetel Solutions

Silvia je održala izuzetno zanimljivo predavanje pod nazivom Digitalni Deus Ex Machina sa motivom „Data is (y)our playground“, u kom je istakla problem poslovnih lidera. Naime, lideri vide novu digitalnu transformaciju kao revoluciju svog poslovnog modela, što uzrokuje nerealna očekivanja.

Govoreći o najvažnijim katalizatorima digitalne transformacije, istakla je da postoje velike mogućnosti za širenje biznisa na nova tržišta, te da novi tržišni igrači stvaraju dodatni pritisak koji pospešuje kompetitivnost globalne IT atmosferu. Kao ključne korake za uspešan biznis, Silvia je istakla jasnu viziju i posvećenost top menadžmenta, investiranje u digitalne veštine, metriku digitalnih promena, te transparentnost, integrisane komunikacije i kolaborativne alate. Navela je i primer 7 slojeva digitalne transformacije, kao i njene benefite.

Celo predavanje možete pogledati u video snimku ispod ili na zvaničnom BIZIT youtube kanalu:

Pročitajte i:  Digital Day 2024 sutra u Domu omladine

Facebook komentari: