BIZIT 2018: Vertiv – Nov trend u oblasti data centara

Prvog dana ovogodišnje BIZIT konferencije, u bloku posvećenom data centrima, Ante Maršić, AC Power Sales Manager iz kompanije Vertiv je govorio o okvirima mogućnosti i uticaja savremenih Data Centara. Njegovo izlaganje je bilo posvećeno velikoj promeni u trendovima kada su Data centri u pitanju. 

PCPress.rs Image
Ante Maršić, AC power Sales Manager, Central Southern Europe, Vertiv

Naime, umesto da se prikupljani podaci obrađuju u Core-u, sada se daleko više podataka nego što je potrebno prikuplja u „Edge“-u, i na osnovu toga je nastao izraz Edge Computing, novi trend koji forsira obradu podataka na mestu prikupljanja (Edge) umesto da opterećuje obradu slanjem ogromne količine podataka ka centralnim mestima obrade i skladištenja. No, sada se mnogo više toga mora sortirati i obraditi na ulaznim lokacijama.

Važnost tog pristupa je demonstrirana na jednom praktičnom primeru. Očekuje se da će jedan pametni automobil generisati podataka koliko i 3.000 ljudi, odnosno 4 TB po satu. Samim tim, jasno je da postoji ogromna potreba za sortiranjem podataka, njihovu obradu po fazama i prebacivanje najvažnijih informacija na centralne lokacije za dalju distribuciju.

Pročitajte i:  UA Day konferencija u Beogradu: višejezičan, digitalno inkluzivan internet za sve

Celo predavanje možete pogledati u video snimku ispod ili na zvaničnom BIZIT youtube kanalu:

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,