BIZIT 2020 predavači – Dejan Cvetković

Na godišnjoj konferenciji BIZIT uvek se trudimo da dovedemo eminentne stručnjake iz oblasti IT-ja i biznisa, koji će i ove godine iz prostorija Kluba Poslanika, u Beogradu, 4. i 5. novembra imati prilike da prenesu svoja znanja i iskustva na zainteresivane posetioce kako live tako i online. Između ostalih imaćete prilike da čujete Dejana Cvetkovića, CTO, Microsoft Development Center, Serbia, kog smo u skladu sa temom konferencije pitali kako je pandemija uticala na svetsku ekonomiju.

PCPress.rs Image

U kojoj meri će svetska ekonomija biti pogođena kovid krizom i da li sledi brz oporavak?

U velikoj meri – zavisno od industrije, imate padove u poslovanju od pet pa do preko 80%. Oporavak zavisi od količine novčanih sredstava, ili od strane samih kompanija, partnera, investitora država…

Kako je pandemija uticala na Vašu kompaniju i posao?

U razvoju, uticaj nije veliki, softverski inženjeri rade od kuće, mada jedva čekaju da se vrate u kancelariju. U prodaji, opet, zavisi od klijenata i industrija. Neki klijenti su ubrzali svoju digitalnu transformaciju te stoga i investiraju u naše proizviode, a neki su u veoma kritičnom položaju, pa su sve investicije zaustavljene.

Šta očekujete u narednom periodu, više rada od kuće ili povratak regularnom režimu?

Punu fleksibilnost izbora.

Rođen je u Beogradu gde je završio svoje osnovno i srednje obrazovanje i 1991. godine stekao svoju fakultetsku diplomu na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Iste godine je svoje prve profesionalne korake napravio u kompaniji Energodata. Skoro dve godine kasnije, 1993. godine, odlazi u Kanadu, gde se zapošljava u kompaniji Microsoft, kako je jedom prilikom izjavio, na poslu njegovog života. Tu je radio na najrazličitijim poslovima od inženjerskih, pa do onih u pre-sales, post-sales, business development i account managment sektorima. U Beograd se vratio 2003. godine i narednih pet i po godina proveo je na poziciji generalnog direktora kompanije Microsoft Software d.o.o za Srbiju. Nakon toga, 2008. godine, seli se u Minhen gde nakon tri godine dolazi na poziciju CTO (Chief Technology Officer) za Microsoft CEE i do 2018. godine bavi se pitanjem digitalne transformacije. Od oktobra 2018. godine do danas radi na poziciji Global Technical Sales Lead u Redmondu u SAD-u.

Prijavite se na sajtu bizit.rs i vidimo se na 4. i 5. novembra!

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: