BIZIT 2020: Prihvatanje cloud-a spasilo veliki broj kompanija od propasti tokom pandemije

Cloud IT infrastruktura spasila je polovinu britanskih kompanija od propasti tokom ranih faza pandemije, tvrdi novi izveštaj Centrify. Na osnovu ankete koja je sprovedena na 200 senior menadžera i donosioca poslovnih odluka, izveštaj navodi da će šest od svakih deset kompanija takođe „znatno“ povećati ulaganja u cloud IT infrastrukturu u budućnosti.

PCPress.rs Image

Mere izolacije uvedene u martu primorale su kompanije da zatvore svoje kancelarije i zaposlene pošalju na rad od kuće. Da bi sprečile zaustavljanje operacija, mnoge kompanije su se okrenule cloud IT infrastrukturi kako bi radnicima pružile lak pristup korporativnoj mreži i neophodnim alatima.

Zbog pandemije otkriveni veliki cybersecurity propusti

Dok je omogućavao kompanijama da ostanu operativne, brz prelazak na cloud takođe je značio i povećanje sajber rizika. Skoro 39% kompanija složilo se da su zbog pandemije otkriveni „ogromni propusti“ u njihovim cybersecurity zaštitama, dok je više od polovine priznalo da rad na daljinu otežava identifikovanje hakera – posebno onih koji se lažno predstavljaju kao zaposleni u toj kompaniji koju ciljaju.

„Suočavanje sa sigurnosnim pretnjama koje donosi Covid-19 i dalje nije lak zadatak, ali na sreću poslovni lideri su nagrađeni za poverenje u usvajanje cloud-a. Rešavanje ove zabrinutosti započinje usvajanjem cloud privileged access management (PAM – menadžment privilegovanog pristupa) bezbednosnog rešenja. Savremeni pristup privilegovanoj kontroli pristupa omogućava kompanijama da nastave rad na daljinu u multi-cloud skalabilnim okruženjima, istovremeno pružajući sigurnost da su interne pretnje detektovane, blokirane i neutralisane“, rekao je Andy Heather, potpredsednik Centrify.

Uživo i online

Ova i druge srodne teme biće obrađivane tokom ovogodišnje BIZIT 2020 manifestacije, najznačajnijeg IT biznis skupa na ovim prostorima, koji će se po prvi put održavati u dva paralelna formata! Novina koju uvodimo ove godine zbog situacije izazvane pandemijom virusa SARS-Cov-2 jeste da će BIZIT biti održan uživo i online. U Klubu poslanika će uživo prisustvovati onoliko publike koliko dozvole mere zdravstvene bezbednosti. Za online praćenje broj učesnika nije ograničen i za njih će biti organizovan interaktivni video prenos u realnom vremenu. Svi koji budu pratili preko ekrana moći će tokom prezentacija da postavljanju pitanja predavačima kroz chat servise i da učestvuju u nagradnoj igri, isto kao i publika uživo prisutna u Klubu poslanika.

Ograničen broj učesnika uživo

Iako novembar ove godine izgleda daleko kao nikada pre, pravi je trenutak da već sada prijavite učestvovanje na BIZIT-u i rezervišete svoje mesto, naročito za prisustvo uživo, zbog toga što će broj učesnika za ovu opciju biti strogo limitiran.

Izvor: ITProPortal

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: