Google predstavio Pixel 4A 5G i Pixel 5 telefone

Na svom virtuelnom događaju Google je predstavio nekoliko novih uređaja. Za razliku od novog Chromecast-a, koji je već dostupan za prodaju i Nest Audio uređaja, koji može da se rezerviše, na Pixel 4A 5G i Pixel 5 telefone moraćemo da sačekamo još nekoliko nedelja.

PCPress.rs Image

Telefoni u Google izdanju

Pixel 4A 5G je suštinski identičan kao i Pixel 4A, koji je Google predstavio u avgustu. Jedina razlika je što novi model ima podršku za 5G mrežu i što će koštati 150 dolara više od prethodnika (499 dolara). Pixel 4A 5G ima ekran dijagonale 6.2 inča, 6 GB RAM-a, Qualcomm Snapdragon 765 CPU, bateriju od 3.800 mAh, 12.2 MP glavnu i 16 MP širokougaonu kameru, dok selfi kamera ima rezoluciju od 8 MP. Senzor otiska prsta nalazi se na leđima telefona. Ovaj telefon još uvek ne može da se rezerviše, ali možete da se upišete na listu za čekanje.

Pixel 5 je potpuno novi model telefona. Umesto da se hvata u cenovni koštac sa Apple-om, i Samsung-om, Google je odlučio da ovaj model postavi u niži cenovni rang flegšip telefona. Pixel 5 ima displej dijagonale 6 inča, sa rupom za prednju kameru. Baterija ima kapacitet od 4.000 mAh, a korisnicima je na raspolaganju 8 GB RAM-a. Ovaj model poseduje Snapdragon 765G procesor, 5G konektivnost i identične kamere kao i Pixel 4A 5G. Kao dodatak, on ima i mogućnost bežičnog punjenja i obrnutog bežičnog punjenja, pa može da posluži i za dopunjavanje nekih drugih telefona ili dodataka (kao što su Pixel Buds slušalice). Njegova cena biće 699 dolara, a u prodaji će se naći 15. oktobra. Ukoliko ste zainteresovani, već možete da ga rezervišete.

Pročitajte i:  Amazon ulaže dodatnih 2,75 milijardi u Startup Anthropic

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,