BIZIT 2023: Otvorena 10. jubilarna IT konferencija u organizaciji PC Press-a

„Znanje vredi, neznanje košta“ je moto pod kojim se u Hotelu Jugoslavija 8. i 9. novembra održava vodeća domaća tehnološka konferencija BIZIT, u organizaciji PC Press-a. Deseta jubilarna godišnja konferencija okuplja vodeće firme i stručnjake u IT sektoru u Srbiji i regionu.

PCPress.rs Image

Ove godine BIZIT će se baviti IT infrastrukturom, data centrima, sajberbezbenošću, pametnim gradovima,  poslovnim rešenjima, ERP-om, CRM-om, WMS i DMS rešenjima. No, tu su i neke vredne teme koje život znače a kojima se ne posvećuje dovoljno pažnje, poput eZdravlja. Najzad, čitava konferencija će biti prožeta pričama o novim trendovima, među kojima je najvažniji fokus na veštačkoj inteligenciji. Upravo eZdravlje i AI su teme posebnih panela koji okupljaju renomirane domaće stručnjake i vodeće ličnosti ovih sektora.

Desetogodišnjica – jubilej za pamćenje

Konferenciju je, po tradiciji, otvorila direktorka PC Press-a, Vesna Čarknajev, koja je govorila o vodećim trendovima i dešavanjima u industriji, ali se i osvrnula na proteklih deset godina koliko BIZIT traje.

PCPress.rs Image
Vesna Čarknajev, direktorka PC Press-a

„Prvi BIZIT je održan u maju 2014. godine na sajmu, paraleno sa Sajmom tehnike. Program je trajao pet dana, bilo je 14 izlagača i oko 40 predavanja u montažnoj konferencijskoj Sali specijalno napravljenoj za BIZIT u hali 2 beogradskog sajma. Tu godinu ćemo zapamtiti i po poplavama epskih razmera koje su se dogodile baš u isto vreme kad i BIZIT. Iskustvo prvog BIZITA smo iskoristili da unapredimo drugi i tako u krug“, istakla je direktorka PC Press-a.

Pročitajte i:  PC Press video: Zašto je „Ford“ uveo standard ISO 9001? | Miodrag Ilić, Linkom-PC

„Danas smo ovde u Hotelu Jugoslavija koji ima dovoljno prostora, ogroman parking, odličnu lokaciju, ima ogromnu simboliku za regionalne priče i samo jednu manu – bas ta odlična lokacija će mu doći glave, investitori će ukloniti još jedan simbol Beograda i naše zemlje i ovaj hotel koji verujem kod mnogih budi nostalgične emocije već naredne godine zameniće kule sa hiljadu spratova. I dodaću – nažalost. Idemo dalje, naredne godine ćemo se videti na nakom novom ili možda nekom starom mestu.“ Ove godine je podeljeno i nekoliko priznanja „BIZIT Desetka“, namenjene ljudima koji su u protekloj deceniji bili uz BIZIT konferenciju i PC Press, ostavili traga i doprineli razvoju ove konferencije.

Kompletan tok konferencije možete pratiti na linku ispod:

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,