BIZIT plus

BIZIT seminar: Panel naslednica – „Ćeri moja još da si mi sin“

Tradicionalno na BIZIT događajima održavaju se sjajne panel diskusije, pa će tako biti i na ovom seminaru, na panelu naslednica koji nosi naziv „Ćeri moja još da si mi sin“. Na trećem po redu BIZIT seminaru o prenosu vlasništva i upravljanja u porodičnim kompanijama, 21. aprila u Klubu poslanika će se okupiti kompetentni govornici koji će pokrenuti mnoge značajne teme i odgovoriti na ključna pitanja u procesu tranzicije vlasništva i upravljanja u privatnim kompanijama.

PCPress.rs Image

Ne bi trebalo da postoji razlika u odnosu prema kompaniji između osnivačica i osnivača. Boris Vukić kroz više od 25 godina rada i druženje sa preduzetnicima i muškog i ženskog pola nije razliku ni video u radu i ponašanju a ni čuo u razgovoru sa njima. Međutim, na žalost nekoliko puta je čuo „E ćeri moja da si mi ti muško“. Postavlja se logično pitanje ima li razlike između „naslednica“ i „naslednika“? U tri različite priče Boris će razgovarati sa direktorkama Mateom Franjić, Kristal Vitez, Mašom Milanović, Ramicom Uniforme, Beograd i Sonjom Čakarević, Cini Čačak, i kroz panel diskusiju saznaće kako teku njihovi putevi, dokle su stigle na njima, znaju li šta ih čeka i kako će u budućnosti. Pitanje na koje tražimo odgovor je da li će kao majke savetovati svoju decu (i mušku i žensku) da se priključe porodičnoj kompaniji.

Biografije panelista

Matea Franjić, izvršna direktorka Kristal d.o.o. Vitez

PCPress.rs Image

Matea je preddiplomske studije ekonomije i menadžmenta završila u Zagrebu i Americi. Master studije iz oblasti menadžmenta ljudskih potencijala završila je u Zagrebu. Pet godina je radila kao referent prodaje u porodičnoj firmi Kristal d.o.o. iz Viteza. Trenutno radi na poziciji izvršne direktorke. Član je kluba 2040 i pohađa Adizes Leadership Program.

Maša Milanović, direktorka Ramicom uniforme d.o.o.

PCPress.rs Image

Ramicom uniforme je vodeća kompanija za proizvodnju savremenih, kvalitetnih i udobnih uniformi u Srbiji. Sa iskustvom od preko 15 godina u porodičnom poslovanju i tekstilnoj industriji, nastoji da podrži stalne promene, rast i razvoj kako same kompanije, tako i ljudi kao njen najznačajniji deo. Posebno se ponosi činjenicom da svojim radom nastavlja posao dug preko 30 godina. Esteta po opredeljenju i prirodi, po struci diplomirani ekonomista u svom poslu pronalazi spoj svih svojih interesovanja.

Sonja Čakarević, zamenica generalnog direktora Cini Invest d.o.o. Čačak

PCPress.rs Image

Osnovne i master studije iz oblasti marketinga i komunikacija završila je u Italiji. Od 2004. radi u porodičnoj kompaniji CINI, u kojoj je prošla put profesionalnog sazrevanja od referenta marketinga do zamenice generalnog direktora. Kompanija CINI je razvojno-proizvodni centar osnovan 1977. godine, poznata po svojim inovativnim proizvodima iz oblasti grejanja koji se izvoze širom Evropske Unije, Rusije, Ukrajine i zemalja regiona. U upravljanju firme učestvuje zajedno sa bratom Srđanom, generalnim direktorom i ocem Slobodanom, osnivačem kompanije. Sonja je aktivni član više poslovnih udruženja i privrednih klubova.

Promena formata učestvovanja

PCPress.rs Image

Svi učesnici koji iskoriste mogućnost rane prijave za prisustvo uživo na BIZIT seminaru, mogu do 18. aprila da promene format učestvovanja i umesto uživo izaberu online praćenje, uz povraćaj dela novca od uplate. Učesnici koji se u ranom periodu prijave za online praćenje mogu kasnije promeniti status i uzeti prisustvo uživo uz doplatu i pod uslovom da bude mesta u sali Kluba poslanika. Prijavite se već danas i ostvarite značajne popuste na cenu kotizacije.

Facebook komentari: