BIZIT plus

BIZIT seminar: Pismo NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića

Juče je na Belom dvoru u Beogradu održan peti BIZIT seminar o nasleđivanju u porodičnim kompanijama. Zbog neplaniranih izmena u vezi održavanja humanitarnog događaja u Grčkoj, Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina na žalost nisu bili u zemlji i nisu mogli lično da pozdrave prisutne na skupu, međutim Uroš Parezanović, šef službe za odnose s javnošću i protokola, Kraljevski Dvor, izašao je na binu i pročitao pismo pozdrava koje u nastavku prenosimo u celosti.

PCPress.rs Image
Uroš Parezanović, šef službe za odnose s javnošću i protokola, Kraljevski Dvor

Poštovana gospođo Čarknajev,

Uvaženi predavači i učesnici petog BIZIT seminara o nasleđivanju porodičnog biznisa,

Dame i gospodo,

Veoma mi je žao što zbog važnih obaveza u inostranstvu nisam u mogućnosti da danas budem sa vama kako je planirano, i da vas lično pozdravim i poželim dobrodošlicu u domu Kraljevske porodice Srbije, Belom Dvoru. Međutim, želim da vam pružim punu podršku u izuzetno važnom poslu koji obavljate na ovom seminaru.

Svaki napor da se poboljša poslovna klima u našoj zemlji, te da se stvore bolji uslovi za obavljanje ekonomskih delatnosti je dobrodošao i preko potreban. Pružanje podrške i dragocenih saveta za poboljšanje položaja porodičnog biznisa svakako je među ovim naporima.

Porodična preduzeća, bez obzira da li su velika ili mala, okosnica su svake privrede. Neke od najvećih kompanija koje danas poznajemo, koje su sada multinacionalne, pa čak i jače od nekih država, počele su kao mali porodični biznisi. Ali ono što je važno jeste da njihovim osnivačima bilo moguće da uspešno i efikasno prenesu posao na svoje potomke. U našoj zemlji svi znamo šta znači kada je neko „dobar domaćin“ – osoba koja se dobro i na pravi način brine o svom domu i porodici. U poslovnom smislu, nema velike razlike između toga da li je neko „dobar domaćin“ porodičnog doma ili kompanije.

Veoma je simbolično što se ovakav seminar održava baš ovde, u domu Kraljevske porodice Srbije. Mi Karađorđevići dobro znamo koliko je važno imati kontinuitet i stabilnost, uz poštovanje tradicije. Takođe, odlično znamo kako je i koliko je prenošenje dužnosti sa generacije na generaciju značajno i ključno.

Još jednom iskazujem moju punu podršku vašem današnjem radu, siguran sam da će biti uspešan, i da ćete razmeniti vredna znanja i iskustva koja će doneti mnogo dobrog poslovnoj klimi u našoj zemlji, kao i našoj nacionalnoj ekonomiji.

Srdačno vaš,

Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar

Facebook komentari: