BIZIT plus

“Biznis partner 2018” – Gebruder Weiss, Podravka, AD Montenegro i još 37 kompanija iz Srbije i regiona

Regionalnu nagradu “Biznis partner 2018” dobilo je 40 kompanija iz Srbije i regiona. Nagrade Regionalni Biznis Partner 2018. dobile su kompanije: Gebruder Weiss iz Austrije, Podravka iz Hrvatske, AD Montenegro iz Crne Gore, GS-Tvornica mašina Travnik iz Bosne i Hercegovine, Kanet Agro iz Makedonije, Fabrika obuće BEMA iz Republike Srpske, Toneli iz Slovenije i Egrokorr Festekipari iz Mađarske. Predsednik komisije za dodelu nagrada profesor Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada Ilija Ćosić, rekao je uoči dodele priznanja da je specifičnost ove nagrade jer upravo kompanije biraju najbolje partnere i ocenjuju rad svojih kolega. “U anketi je učestvovalo 3.000 preduzeća iz Srbije i regiona i na kraju je izabrano 40 najboljih kompanija”, rekao je Ćosić.

PCPress.rs Image

Specijalne nagrade pripale su Kompaniji Telekom Srbija koji je ovogodišnji laureat “Biznis Partner Plus” za iskazan najviši stepen društvene odgovornosti i brige o lokalnoj zajednici. Zoran Milošević iz “Telekoma” poručio je zahvaljujući se na priznanju da su stalne investicije i inovacije preduslov za dobre rezultate koje je ta kompanija ostvarila. Na svečanosti je uručena i nagrada “Biznis ličnost jugoistočne Evrope” za 2018. godinu koja je pripala Tome Glavčevu, predsedniku kompanije NOEL Eksport import iz Makedonije.

Nagrada  za izvrsnost, etičnost i odgovornost

Među dobitnicima su i Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) u kategoriji “Biznis Partner Ekstra” za 2018. godinu za poseban doprinos unapređenju poslovne klime i regionalnim integracijama kroz jačanje ekonomske saradnje između Srbije i Nemačke. Obraćajući se prisutnim zvanicama, organizator manifestacije i direktor kompanije Mass Media International Milivoje Radovanović, rekao je da se nagrada dodeljuje već tradicionalno 24 godine pod sloganom “U biznisu kao i u životu najvažniji je partner”. Radovanović je rekao da se nagrada dodeljuje za izvrsnost, etičnost i odgovornost u svim aspektima poslovanja kompanija.

Posebna nagrada “Biznis Partner Specijal” dodeljena je Kazalištu Ulyšes iz Hrvatske za izrazit doprinos u oblasti kulture i umetničkog stvaralaštva, a Visoka škola za komunikacijski menadžment “Edward Bernays” iz Zagreba dobila je priznanje “EDU Biznis Parner 2018” za doprinos u edukaciji i usavršavanju znanja i veština menadžera. Grad Subotica dobio je, takođe, nagradu “Specijal” za najbolju lokalnu samoupravu, kao i kompanija Luka Bar iz Crne Gore za izuzetan doprinos ekonomskom razvoju jugoistočne Evrope.

Laureati “Biznis Partner 2018” su i najbolje kompanije iz različitih oblasti koje su registrovane u Srbiji: Dunav osiguranje, Cepter Internacional, GP Planum Beograd, Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada, ProCredit Bank, Elektromontaža, PPT Namenska iz Trstenika. Nagradu su dobile i Visoka škola modernog biznisa Beograd, preduzeće Meteor Beograd, Eko Step Pelet iz Petrovca na Mlavi, ITG komunikacije, Alurol Batočina, zatim iz Požege preduzeće Potens perforacija, beogradska firma Salveo i Medius iz Stare Pazove.

Izvor: RTS

Facebook komentari: