Bliže se vreme odluke o Nokia Siemens Networksu

Bliži se vreme kada će Nokia morati da odluči šta će se desiti sa partnerstvom koje ima sa kompanijom Siemens i njihovim zajedničkim projektom – Nokia Siemens Networks kompanijom.

Nokia-Siemens-Networks-logo-webKako piše Wall Street Journal, Nokia i Siemens su u sredu postigli dogovor po kome je svakom partneru ostavljena sloboda da sa svojim udelom u firmi radi šta želi, a kratkoročni plan je da kompanija nastavi da posluje kao što je i do sada.

Za Siemens, situacija je jasna, piše WSJ, ova nemačka kompanija nedavno se izjasnila da želi da izađe iz pomenutog partnerstva. Za Stivena Elopa, izvršnog direktora kompanije Nokia,  odluka je teža.

Nokia se pre određenog vremena preorjentisala na Windows Phone, ali ta odluka još uvek ne donosi značajnu zaradu ovom finskom proizvođaču. Sa druge strane, Nokia Siemens je donela 3 milijarde dolara kompaniji Nokia u četrtom kvartalu i mogla bi se nazvati najvrednijim posedom u portfoliju ove kompanije, prenosi WSJ.

Prema mišljenju analitičara kompanije Morgan Stanley, zadržavanje dela u NSN je najbolji način za kompaniju Nokia da premosti probleme sa kojima se suočava u polju mobilnih uređaja.

Pročitajte i:  Ericsson je stabilizovao prodaju

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,