Blizzard lansira prvu Warcraft mobilnu igru 3. maja

Skoro dve decenije nakon lansiranja, World of Warcraft je i dalje popularna igra. MMORPG je doživeo svoje najnovije proširenje u aprilu i aktivno se radi na dodacima koji će biti predstavljeni u skorijoj budućnosti.

PCPress.rs Image

Premijera nam stiže 3. maja

Međutim, pre nego što do ažuriranja dođe, Blizzard je rešio da nas obraduje mobilnom igricom, po uzoru na druge popularne igre.

Kompanija je objavila preko Twittera da će biti domaćin premijernog događaja uživo u utorak, 3. maja u 10 sati ujutru po pacifičkom vremenu, na sajtu Reveal.Blizzard.com. Ovo nije prvi put da se neka izuzetno popularna igra na PC-u počne širiti na mobilnim platformama – Call of Duty i Fortnite su pravi, uspešni primeri kako je tako nešto moguće. Za sada se ne zna mnogo, osim da će igra biti smeštena u Warcraft univerzumu. S obzirom da ovakav tip MMORPG igara nije puno zastupljen na mobilnim platformama, biće zanimljivo videti kako će Blizzard rešiti mehaniku igranja, kretnju, kontrole, kako korisnici ne bi osetili drastičnu razliku u odnosu na dosadašnje igračko iskustvo koje su imali.

Pročitajte i:  Blizzard je upravo ubio Diablo 4 objavljivanjem liste promena 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,