BMW M8 Gran Coupe Concept – budućnost na četiri točka

Jedna od neočekivanih pojava na Internacionalnom sajmu automobila u Ženevi, koji je održan početkom marta, jeste i BMW M8 Gran Coupe Concept, koji predstavlja suštinu M8 koncepta, te ukazuje na to šta bi u budućnosti moglo da se očekuje od BMW serije osam.

PCPress.rs Image

Novi model donekle podseća na M6 Gran Coupe, iako proširuje Coupe dizajn, te ga pretvara u nešto što je više praktično, ali ne zaostaje po pitanju performansi. Prednji deo je ravan i širok, te točkovi stvaraju utisak dodatne širine, a na prednjem delu dominira prepoznatljiva „bubrežasta“ rešetka zlatne boje, koja čini celinu sa prednjom svetlosnom grupom. Prednja svetla šalju žute LED snopove, što je deo trenda, budući da su žuti farovi sve češća pojava.

PCPress.rs Image

Kada je motor u pitanju, ovaj model ima 4,4-litarski twin turbo V8, a, kako je najavljeno, očekuje se da agregat razvija više od 660 konjskih snaga, što će bitno uticati na performanse vozila. Iz kompanije su najavili da će se M8 i u budućnosti razvijati paralelno sa serijom 8, što će dovesti do velikih promena u svetu automobilizma. Očekuje se da automobili iz serije osam, a zajedno sa M8, do korisnika stignu već naredne 2019. godine.

Pročitajte i:  Delta Auto grupa otvorila moto sezonu i premijerno predstavila BMW CE02

Izvor: GT Spirit

Facebook komentari: