ePlaneta

BMW modeli bez podrške za Android Auto i CarPlay

Određeni modeli dobiće ažuriranje putem mreže „do kraja juna“.

PCPress.rs Image

Uzrok je i dalje nedostatak čipova

Zbog tekuće nestašice čipova, BMW privremeno isporučuje neka vozila bez podrške za Android Auto odnosno Apple CarPlay, prema izveštaju sajta Automotive News Europe. Proizvođač automobila je promenio dobavljača i počeo da koristi čip koji ne podržava u potpunosti Android Auto i CarPlay. Kao rezultat toga, određena vozila će dobiti ažuriranje softvera putem mreže „najkasnije do kraja juna“.

Prema izveštaju 9to5Google, proverom „6P1“ u proizvodnom kodu automobila, može se videti da li automobil dolazi bez podrške. Takođe se čini da su sva pogođena vozila proizvedena u prva četiri meseca 2022. godine i da su im krajnje destinacije SAD, Francuska, Italija, Španija i Velika Britanija.

Ovo nije prvi put da BMW isporučuje automobile kojima nedostaju određene karakteristike kako bi izbegao kašnjenje u isporuci. Prošle jeseni, kompanija je izostavila karakteristike ekrana osetljivog na dodir za neka vozila, takođe zbog globalnog nedostatka čipova. BMW nije jedini proizvođač automobila koji je usudio na ovaj korak.

Pročitajte i:  Delta Auto grupa otvorila moto sezonu i premijerno predstavila BMW CE02

Prošle jeseni, otprilike u isto vreme kada se BMW borio sa problemom ekrana osetljivog na dodir, Tesla je odlučila da isporuči neke automobile bez USB portova. Takođe, ranije ove godine, Ford je isporučio neke Explorer SUV vozila bez kontrole za klimu pozadi.

Sada se BMW suočava sa problemom za podršku za Android Auto i CarPlay. Prema izveštaju sajta Automotive News Europe, kada se Mercedes-Benz suočio sa sličnom dilemom, odlučio je da ne uključi potrebne čipove u neka svoja vozila.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,