BIZIT plus

BMW povlači neke funkcije zbog nedostatka čipova

Za sada, neki automobili se vraćaju na iDrive kontrole za infotainment sistem.

PCPress.rs Image

Globalna nestašica čipova uticala je na sve vrste industrije u poslednjih nekoliko meseci. Proizvođači automobila su među onima koji su osetili uticaj, a mnogi usporavaju proizvodnju. Jedna takva kompanija je BMW, koja preduzima druge mere da smanji upotrebu silicijuma i zadrži trenutni nivo proizvodnje usred krize. Jedna od tih mera podrazumeva privremeno uklanjanje funkcije ekrana osetljivog na dodir sa nekoliko modela.

Koji su to modeli?

Za sada, BMW serije 3, X5, X6, X7 i Z4 modeli će se isporučivati bez kontrola na ekranu osetljivom na dodir. BMW serije 4 Coupe, Convertible i Gran Coupe (ne i i4 EV) će takođe za sada izgubiti karakteristike ekrana osetljivog na dodir.

Vlasnici ovih modela će morati da koriste iDrive kontroler na centralnoj konzoli za navigaciju infotainment sistemom. Jedna zanimljiva stvar jeste da korisnicima koji kupe model bez kontrole dodirom koja je predviđena, dobijaju kredit od 500 dolara zbog „Brisanja ekrana osetljivog na dodir“.

Pročitajte i:  DELTA AUTO GRUPA predstavlja preko 60 BMW, MINI, HONDA i KTM modela na sajmu, kao i posebnu ekskluzivu sa DAKARA

U međuvremenu, prema pisanjima na Bimmerfest forumu, ovi modeli neće imati BMW Backup Assistant ako se vlasnici odluče za Paket Parking Assistant. Funkcija koja može automatski da skenira parking mesta i prikaže ih na konzoli za navigaciju. Da li će BMW vozačima koji su očekivali pristup ovoj funkciji nadoknaditi ovaj nedostatak na neki način, ostaje nepoznanica bar za sada.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: