BIZIT plus

Boeing investira 20 miliona dolara u Virgin Galactic

Virgin Galactic je za 20 miliona dolara bliži cilju – svemirskom turizmu. Iza ove finansijske „injekcije“ stoji Boeing. Obe kompanije su odavno uključene u razvoj sistema za svemirska putovanja, ali na različite načine. Nakon ove investicije izgleda da je Boeing odlučio da se pridruži Virgin Galactic-u, umesto da pokušava da ih pobedi u ovoj trci. Ovu investiciju Virgin Galactic je primio kroz Boeing-ov Horizon X Ventures, koji je ranije investirao u neke manje startup-e, kao što su Accion Systems i Matternet.

PCPress.rs Image

Virgin Galactic je na dobrom putu da postigne svoj cilj – rutinska i cenovno prihvatljiva svemirska turistička putovanja. Njihov svemirski šatl je već bio u svemiru sa ljudskom posadom, obavljajući isti let kao što je planiran sa svemirskim turistima.

Ričard Branson je najavio da ovo ne znači da je uspostavljeno tehnološko partnerstvo, već da se radi o jednostavnoj zajedničkoj saradnji na postizanju istog cilja. Kompanija je srećna što ima Boeing iza sebe na polju koje može da izmeni način putovanja ljudi oko planete. Za sada ne postoji određen datum kada bi Virgin Galactic mogao da obavi prvi komercijalni let, ali smatra se da bi to moglo da se desi pre kraja ove godine. Interesovanje ne manjka, jer već postoje rezervacije u vrednosti od oko 80 miliona dolara.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari: