Brave pretraživač omogućava modifikaciju rezultata pretrage

Brave Search je pokrenuo novu funkciju koja vam daje način da kreirate ili primenite prilagođene filtere koji menjaju način na koji su rezultati rangirani. Zove se „Goggles“ i potencijalno bi mogao da pomogne u otkrivanju izvora koje možda nećete odmah pronaći na tradicionalnim pretraživačima kao što je Google.

Brave pretraživač omogućava modifikaciju rezultata pretrage

Brave postaje jedan od najpopularnijih pretraživača

Neke od Brave demonstracija su već dostupne, uključujući one koje daju prioritet objavama sa manjih tehnoloških blogova i filtriraju postove sa 1.000 najgledanijih sajtova na web-u. Brave navodi da je nova opcija samo u demonstrativne svrhe, a programeri ih mogu proširiti ili razdvojiti. Iako Brave kaže da njegov mehanizam, koji je nezavisan od entiteta kao što su Google i Bing, „nema uredničke pristrasnosti“, to ne menja činjenicu da postoje pristrasnosti prisutne u svim algoritmima. Goggles treba da ublaži ovo, omogućavajući vam da učestvujete u oblikovanju svojih pretraga.

Pored lansiranja Goggle-sa, Brave je takođe objavio da je njegov pretraživač izašao iz beta verzije i da je već video 2,5 milijardi pretraga tokom prošle godine. Brave brzo postaje jedan od glavnih konkurenata među pretraživačima. U aprilu je uvedena nova funkcija za diskusije koja je počela da eliminiše potrebu da korisnici dodaju „Reddit“ na kraj svojih pretraga, i sada prikazuje rezultate sa Reddit-a za relevantne upite.

Pročitajte i:  Brave internet pregledač dobija AI asistenta za Android

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: