Top50 2023

Da li Apple radi na novom Siri daljinskom upravljaču?

Poslednjih godina postao je fascinantan hobi da se kopa po ranim beta verzijama Apple-a, tražeći tragove za nove i neobjavljene hardverske proizvode. Tako su Apple-ovi planovi za AirTags prvi put izašli na videlo pre tri godine, a čak i danas još uvek vidimo nagoveštaje o Apple-ovim predstojećim AR/VR slušalicama.

PCPress.rs Image

Naravno, nije sve što se može otkriti prolaskom kroz Apple-ove beta verzije tako revolucionarno, ali novi kod u prve dve beta verzije iOS 16 otkriva da bi Apple mogao da radi na novom Siri Remote-u.

Nizovi za „SiriRemote4“ i „WirelessRemoteFiremare4“ u kodu za iOS 16 snažno sugerišu da je u Apple-u već u toku rad na sledećoj generaciji Siri Remote-a — i vrlo verovatno na novom Apple TV-u koji će ići uz njega.

Međutim, pre nego što počnete da se radujuete, treba imati na umu neke važne tačke. Prvo, postoje tri različita Siri daljinska upravljača identifikovana sledećim internim imenima:

  1. SiriRemote: Originalni Siri Remote koji je objavljen sa Apple TV-om iz 2015. (sada poznat kao Apple TV HD)
  2. SiriRemote2: Malo revidirana verzija originala sa belim krugom oko dugmeta menija koji je došao sa Apple TV 4K iz 2017.
  3. SiriRemote4: Značajno unapređeni srebrni aluminijumski Siri Remote koji se isporučuje sa prošlogodišnjim Apple TV 4K.
Pročitajte i:  Apple bi da se preseli u Teksas 

Kao što vidite iz ove progresije, nema garancije da će „SiriRemote4“ biti nešto značajno. Siri Remote četvrte generacije mogao bi biti nešto slično neupadljivo. Apple je objavio novu verziju tek prošle godine.

Sledeći Apple TV?

Ono što je možda interesantnije u vezi sa ovim je da čak i ako je daljinski upravljač samo manji redizajn, to bi moglo najaviti dolazak novog Apple TV-a. Kružile su glasine da bi Apple mogao da povuče stari Apple TV HD iz 2015. godine, zajedno sa konkretnijim izveštajima da radi na pristupačnijoj „lakoj“ verziji svog set-top bok uređaja.

Ako bi Apple izbacio još jeftiniji Apple TV, verovatno ne bi bilo mesta za Apple TV HD u ponudi. Takođe još uvek ima glasina da Apple radi na još moćnijem Apple TV-u, možda čak i sa integrisanim HomePod-om, ili nečim sličnim konzoli za igre. Međutim, poslednja stvar koju treba zapamtiti je da dok delovi koda u Appleovim iOS beta verzijama često otkrivaju na čemu Apple radi, oni ne nude uvek pouzdanu vremensku liniju.

Pročitajte i:  Apple bi da se preseli u Teksas 

Izvor: idropnews

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,