Top50 Glas publike

Britanci fizički napadaju 5G opremu i inženjere koji ih održavaju

Neutemeljena verovanja o štetnosti 5G mreže, u svetlu da je ona ima određenu ulogu u širenju korona virusa, rezultovala je da su u Velikoj Britaniji počeli fizički napadi na 5G opremu. Pored toga, telekom inženjeri koji održavaju i instaliraju ovu opremu suočavaju se sa pretnjama opasnim po život.

PCPress.rs Image

Napadi su prvenstveno usmereni na instalacije, a napadači (koji još uvek nisu otkriveni) izgleda da nemaju veliko tehničko znanje, s obzirom da se na njihovoj meti između ostalih našao i toranj u Birmigemu na kome se nalazila 4G LTE oprema. Rezultat tog napada bio je da je toranj srušen, a okolno stanovništvo je ostalo bez LTE signala. Takođe, prijavljeni su i napadi na radnike telekomunikacionih kompanija koje su održavale broadband Internet mrežu i koji nisu imali veze sa mobilnim servisima.

Učestalost napada je postala tolika da su morali da se oglase i predstavnici i menadžment telekomunikacionih kompanija. Oni su ih oštro osudili, navodeći da tim napadima i pokušajima obaranja mobilne mreže koja može da bude od krucijalne važnosti u vanrednim situacijama kao što je ova. Direktor Vodafona u Britaniji, Nik Džefri je čak ove incidente okarakterisao kao napad na nacionalnu bezbednost.

Pročitajte i:  Ponovo se menjaju navike rada na daljinu, što ne znači da su zaposleni manje angažovani

Za sada nema informacija šta britanska Vlada planira da uradi povodom ovih slučajeva. Međutim, struka kaže da anti-5G teorije nisu naučno zasnovane. Do sada nije dokazano da 5G mreža visoke frekfencije može da bude opasna za ljudsko zdravlje, i svakako ne može da bude odgovorna za širenje korona virusa. Uostalom ne postoje dokazi da je prisustvo korona virusa vezano za lokacije sa 5G mrežom. Kao primer daje se Iran u kome ne postoji 5G mreža, a ova država je među najgore pogođenim državama po pitanju zaraze i smrtnih slučajeva od korona virusa.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,