BIZIT plus

Broj krađa online narudžbina ove godine ogroman

Prema izveštaju Safewise-a, 64,1% Amerikanaca ostalo je bez paketa koji su poručili online u poslednjih 12 meseci. Procenjuje se da je ove godine ukradeno oko 214 miliona paketa koji su bili u opticaju u Americi.

PCPress.rs Image

Najčešće se kradu paketi sa Amazona

Nama je ovo istraživanje značajno zbog toga što je Amerika samo uzorak. Ukoliko se ne obezbedite a naručujete online, krađa se može dogoditi i vama. Safewise navodi da se najčešće kradu paketi sa Amazona i to čini 53.9%. FedEx, USPS i UPS čine 35.4% ukupnog broja pokradenih paketa. Najčešća vrednost ukradnih paketa kreće se između 50 i 200 dolara. Safewise je potcrtao i najgora gradska okruženja, sa stanovišta isporuke i prvi na listi je Denver. Za njim idu San Francisko, Salt Lejk Siti, Sietl i San Antonio.

Razlozi za toliki broj krađa mogu imati veze sa narušenjem informatičke bezbednosti, nepouzdanim softverima za naručivanje i nepouzdanim dostavljačkim službama. Zato treba koristiti pouzdane dobavljače, naručivati sa sajtova koji imaju “secure pages” za svaku narudžbinu i ne koristiti svoje šifre na otvorenim mrežama. Pored toga, preporučljivo je povremeno menjanje šifara.

Izvor: PCMag

Facebook komentari: