ePlaneta

Browser Vivaldi sada ima ugrađen mail, kalendar i RSS čitač

Korisnici Vivaldija sada će moći da proveravaju svoj email, kalendar i RSS feedove kroz ugrađene alate browsera.

PCPress.rs Image

Ono što su bili tabovi, sada mogu biti alati u vašem browseru

Izdanje 4.0 kreće 09.06. i uključuje beta verziju Vivaldi Mail, koja obećava privatniju alternativu web aplikacijama koje su napravile „Big Tech“ kompanije. Čak i ako potencijalne koristi od privatnosti ostavimo po strani, Vivaldi nudi nešto što bi mnogi korisnici mogli da požele: sveobuhvatnu aplikaciju za pregledanje, slanje email-a i planiranje.

Email klijent podržava IMAP i POP naloge, tako da na njega možete da povežete veliku većinu email usluga i lako možete da otvarate poruke na tabovima. Pretraga je takođe vrlo brza. Ako vam e-mail bude dostupan kao sidebar, može vam biti od koristi za brzu proveru nepročitanih poruka. Kalendar i RSS čitač takođe uključuju većinu očekivanih funkcija, zajedno sa nekoliko zaista sjajnih bonusa. Na primer, RSS čitač takođe podržava YouTube kanale, što bi moglo biti korisno onima koji su zabrinuti zbog algoritma koji odlučuje da ne prikazuje video snimke autora. Možete da mešate RSS fidove, YouTube video zapise, pa čak i podkaste ako želite.

Pročitajte i:  Ovo su najpotcenjeniji browseri koje morate isprobati

Automatski prevod na mnoštvo jezika

Druga karakteristika ovog ažuriranja za Vivaldi je ugrađeni prevod. Browser će od danas moći da prevede čitave web stranice (automatski, ako želite) na 50 jezika, ali kompanija kaže da će se uskoro proširiti i podržati 109 jezika. Iako su mail alati samo za računare, prevod je dostupan i na Vivaldi za Android. Vivaldi je takođe smislio rešenje za one koji ne žele da ove funkcije zauzimaju mesto u njihovom browseru: moći ćete da birate između tri rasporeda, što će vam dati osnovni web browser, jedan sa nekoliko power-user funkcija ili all-in-one iskustvo sa emailom, kalendarima i RSS-om.

Sve funkcije će i dalje biti dostupne, čak i u rasporedu „Essentials“, ali neće zauzimati prostor na interfejsu. Moglo bi se tvrditi da, pošto mnogi ljudi upravljaju emailom i kalendarima na web lokacijama, većina browsera ima ugrađenu ovu funkciju. Ali za one čiji su imejlovi i kalendari raspoređeni na više naloga, namenski alati su mnogo lakši za upotrebu. Vivaldi sada nudi snagu koja dolazi sa namenskim alatima, uz pogodnost da ne morate da napuštate browser.

Pročitajte i:  Ovo su najpotcenjeniji browseri koje morate isprobati

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,