ERP 2024

Brži Wi-Fi i Netflix u avionima svetskih avio-kompanija

Čini se da avio-kompanije sve više polažu na kvalitet, te brzinu internet veze u svojim avionima, a u tu priču bi uskoro trebalo da se uključi i Netflix.

PCPress.rs Image

Nekoliko svetskih avio-kompanija najavilo je da će bitno poboljšati brzinu Wi-Fi interneta na međunarodnim letovima, a Cathay Pacific iz Hong Konga, te njen odeljak Cathay Dragon, trebalo bi da u svojim Airbus A330 i Boeing 777 do kraja sledeće godine dobiju satelitski internet, preko kompanije Gogo. Kompanija Emirates, sa druge strane, u saradnji sa kompanijom Thales planira da u svoje Boeing 777X ugradi Wi-Fi baziran na širokopojasnoj satelitskoj internet vezi sa brzinom do 50 Mb/s.

Američke kompanije, poput Jetblue, omogućile su besplatan Wi-Fi na svojim letovima, dok Delta Airlines u saradnji sa kompanijom Gogo nudi besplatno slanje poruka preko servisa kao što su Messenger, WhatsApp ili iMessage. U celu priču bi uskoro trebalo da se uključi i Netflix, koji bi u saradnji sa određenim avio-kompanijama ponudio emitovanje svojih sadržaja tokom letova.

Izvor: Bug

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Ray-Ban Meta Smart naočare dobijaju video pozive