BIZIT plus

Budući Snapdragon telefoni dobijaće bezbednosne nadogradnje do četiri godine

Još 2017. godine, Google je predstavio Project Treble, modularno redizajniranu Android-ovu low-level sistemsku arhitekturu koja je trebala da smanji vreme potrebno proizvođačima telefona da update-ju svoje uređaje na najnovije verzije Android OS-a. Novo partnerstvo između Google-a i Qualcomm-a, kompanije koja stoji iza Snapdragon procesora omogućiće poboljšanje ovog projekta i dalje pojednostavljenje procesa nadgradnje za uređaje koji su zasnovani na Qualcomm čipsetu.

PCPress.rs Image

Ovo partnerstvo će pomoći da se smanji vreme, ali i resursi koje proizvođači telefona moraju da ulože u razvoj update-a za svoje telefone, ali će istovremeno i produžiti podršku za te uređaje. Svaki uređaj sa Snapdragon procesorom koji ima podršku za Project Treble dobijaće do četiri velika Android update-a, kao i četiri godine podrške kada su u pitanju bezbednosne zakrpe. Kada se radi o verzijama Android-a, uključena je osnovna verzija (koja se isporučuje sa uređajem) i tri sledeće verzije ovog OS-a.

Prvi telefoni koji će imati ovu pogodnost su modeli sa novim Qualcomm-ovim Snapdragon 888 čipom, koji će se na tržištu naći početkom sledeće godine. Qualcomm će naknadno odlučiti da li će ovu podršku ponuditi i za slabije varijante čipova.

Pročitajte i:  Google.org pokreće AI akcelerator program vredan 20 miliona dolara

Izvor: Engadget

Facebook komentari: