Vertiv Croatia: „Digitalna transformacija je odgovor za budućnost poslovanja“

Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i rešenja za kontinuitet poslovanja, najavio je novosti u poslovanju kompanije u Hrvatskoj, predviđanjima nadolezaćih trendova u 2021, kao i razmišljanja o trenutnom i budućem stanju tržišta. Članovi Uprave Vertiv Croatia Igor Grdić, Viktor Petik i Vlasta Brozović podelili su ove informacije na događaju koji je obeležio kraj godine.

PCPress.rs Image

Rast Vertiva u Hrvatskoj

Kompanija je krajem prethodne godine otvorila nove poslovne prostore, te je, uprkos izazovnoj 2020. godini, poslovanje u Hrvatskoj raslo, što je rezultiralo time da je kompanija na lokalnom nivou beležila povećanje broja zaposlenih u poslednjih godinu dana. U Hrvatskoj Vertiv Croatia pod tim imenom posluje od 2017. godine, a danas zapošljavamo čak oko 280 stručnjaka, dok je krajem prošle godine ta brojka iznosila oko 200. Vertiv Croatia ujedno predstavlja prodajno servisni centar za 20 zemalja, kao i proizvodni centar za EMEA regiju i Vertiv svetski centar na polju dizajniranja data centara.“, rekla je članica Uprave Vertiv Croatia Vlasta Brozović.

Trendovi u 2021. godini

U poslednjih nekoliko meseci, obim posla Vertiva Croatia doživeo je nagli porast usled ubrzanog porasta potrebe za digitalizacijom. Kompanije širom sveta odjednom su morale da promene način rada te da presele svoje poslovanje online. Stručnjaci Vertiva širom sveta predvideli su top trendove na tržištu data centara za 2021. godinu, a Igor Grdić, član Uprave Vertiv Croatia je rekao: „Trenutna situacija stavila je dodatan naglasak ne na važnost, već na nužnost digitalizacije širom svih sektora poslovanja. Prethodno, digitalna transformacija za kompanije je predstavljala način da ostvare dodatnu konkurentnost, skraćivanjem određenih procesa i povećavanjem efikasnosti. Danas, digitalizacija je postala nužna za normalno funkcioniranje kompanija i poslovnih procesa, dok će u budućnosti zavisiti i o njihovom samom opstanku. Osim sada već kontinuiranog ubrzanog rasta digitalizacije, očekuje se dalji razvoj edgea i fokus na dovođenje mogućnosti velikih preduzeća na edge lokacije. Takođe, u sledećoj fazi razvoja, 5G će biti usmeren prema potrošnji i energetskoj efikasnosti, što nas dovodi i do poslednjeg trenda, a to je očekivani talas inovacija na području energetske efikasnosti“, istakao je Igor Grdić, član uprave Vertiv Croatia.

Pročitajte i:  Pridružite se nagrađivanom partnerskom programu kompanije Vertiv!

PCPress.rs Image

Vodeća infrastruktura u industriji

Takođe, nedavno, analitička kompanija Omdia je rangirala Vertiv kao jedan od vodećih dobavljača na brzo rastućem tržištu modularnih data centara, s drugim najvećim tržišnim udelom na svetu. „Svedočili smo snažnom rastu potražnje za PFM (Prefabricated Modular) data centrima jer vlasnici i operateri shvataju prednosti prilagodljivosti, ekonomičnosti i brzine implementacije koje pružaju. Naši kupci takođe cene fleksibilnost dizajna i adaptacije koje nudimo. Uz to, kako bi proizvodi koje nudimo bili otporniji i brže dostupni, stekli smo PFM TIER-ready sertifikat u EMEA regiji nedavnim sporazumom s Uptime Institutom. Povećali smo i obim poslovanja u Severnoj Americi te radimo na planovima za širenje naših PFM pogona u Hrvatskoj kako bi povećali kapacitet i ojačali naše mogućnosti u ovom ključnom tržišnom sektoru“, rekao je Viktor Petik, član Uprave Vertiv Croatia.

„Broj podataka na globalnom nivou u neprestanom je porastu, a uspon 5G mreže i razvoj novih tehnologija kao što su AI (Artificial Inteligence), VR (Virtual Reality), AR (Augmented Reality) i slično samo će doprineti dodatnom porastu. Ove sve podatke potrebno je negde pohraniti. Kako bi sve teklo glatko, bez većih i jako skupih zastoja, potreban je data centar koji može da omogući fleksibilnu arhitekturu i modularnost kako bi bio kompatibilan s trenutnim tehnologijama, ali i spreman na nove. U tom aspektu, rešenje predstavljaju modularni data centri, a Vertiv, kao jedna od vodećih kompanija na tržištu u tom području, može ponuditi najbolja i prilagodljiva rešenja svojim globalno doslednim i brzo dostupnim infrastrukturnim portfolijem.“, naglasio je Grdić.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: