BIZIT plus

CA: Nova rešenja za virtuelizovana okruženja

CA LogoKompanija CA ovih je dana predstavila nove i osavremenjene Enterprise IT Management proizvode koji će pomoćo preduzećima i pružaocima usluga da ostvare povećane vrednosti iz virtualizovanih okruženja. CA-ova rešenja omogućavaju organizacijama da realizuju drastično smanjenje izdataka, efikasnost i fleksibilnost iz virtuelizovanih računarskih okruženja kroz sveobuhvatne sposobnosti za vođenje IT-a, upravljanje, automatizaciju i bezbednost.

Korporacije se sve više oslanjaju na virtuelizaciju, s 31 odsto operativnih sistema virtuelizovanih u 2008. godini, što će u 2010. porasti na 54 odsto, prema podacima nezavisnog istraživanja koje je u Severnoj Americi i Evropi sproveo Forrester Research. Pojednostavljenjem i automatizacijom vođenja virtuelnih i fizičkih okruženja, CA pomaže klijentima da smanje poslovne rizike, te da virtuelizaciju razviju brže i pouzdanije u svojim heterogenim proizvodnim okruženjima. Za razliku od mnogih drugih pružaoca usluga, CA je uključivši rešenja za upravljanje infrastrukturom, uslugama, aplikacionim performansama, automatizacijom uslovljenim poslovanjem i bezbednošću, specifično konstruisao svoju tehnologiju virtualizacije.

“Enterprise klijenti koji grade virtuelizovanu infrastrukturu baziranu na VMwareu mogu da dostignu viši nivo kroz infrastrukturne vidljivosti i automatizacije s CA-ovim dopunskim rešenjima za upravljanje”, rekao je Shekkar Ayyar, podpredsednik infrastrukturnih veza VMwarea. „CA i VMware rešenja za upravljanje predstavljaju uzbudljivu kombinaciju namenjenu zajedničkim klijentima za maksimiziranje povrata investicije u virtualizaciju i omogućavanje daljeg širenja sopstvene virtuelne infrastrukture.”

Među novim i unapređenim proizvodima nalaze se:

* CA Spectrum Service Assurance – dizajniran je da nudi jedinstven pregled uticaja fizičke i virtuelne IT infrastrukture na usluge koje podržava. Ova CA-ova inovacija poboljšava kvalitet IT usluga i predvidljivost ukazujući na glavni uzrok problema kvaliteta i rizika za kvalitet. Može da pomogne i u smanjenju IT troškova skraćivanjem troubleshootinga te ubrzavanjem prosečnog vremena za popravak. Proizvod je dizajniran da pruži superiornu vizuelizaciju infrastrukture u kontekstu IT usluga; brz, fleksibilan i precizan način za razvoj end-to-end modela usluge; automatizovanu analitiku kako bi moglo da se pomogne u ispravljanju problema s kvalitetom i proaktivno smanjio rizik; jasni izveštaji o usluzi za donošenje ispravnih upravljačkih odluka i bolju komunikaciju s poslovnim partnerima i stakehodlerima; te integraciju s najmoćnijim, merljivim upravljačima domena kako bi se dobila infrastruktura, aplikacione performanse te informacije o glavnom uzroku.

* CA Spectrum Automation Manager r11.7 – dizajniran je kako bi pomogao klijentima da modernizuju svoje IT procese kroz centralizovano upravljanje aplikacionom konfiguracijom i dinamičnom nabavkom sredstava kroz fizička, virtuelna i cloud okruženja. Ova nova verzija uključuje promptno dobijanje ovlašćenja za pristup poslužiteljima fizičko-u-virtuelno (P2V) i virtuelno-u-virtuelno (V2V) kako bi se pojednostavilo usvajanje i širenje razvoja virtualizacije te omogućio brz oporavak poslužitelja. Nova verzija, takođe donosi proširenu podršku duž VMware vSphere, Citrix Xen, IBM LPAR, Sun Solaris i drugih platformi za centralizovano upravljanje heterogenim okruženjima – omogućujući poboljšanje štedljivosti, agilnosti, kvaliteta usluge, te umanjenje  IT i poslovnih rizika.

* CA eHealth Performance Manager r6.2 – dizajniran je kako bi proaktivno pratio rad mreža podataka, glasovnih mreža, fizičkih i virtuelnih sistema, baza podataka i aplikacija klijent/poslužitelj kroz fizička i virtuelna okruženja. Ova je nova verzija dizajnirana da otkrije VMware i druga virtuelna okruženja, da sakupi važnu metriku potrebnu za održavanje optimalanog rada, da bude spremna kada njihov rad dostigne krajnje granice, te da prati rad virtuelne infrastrukture i izveštava o prikupljenoj metrici o radu kako bi procenila očekivani nivo usluge. Rešenje bi takođe trebalo da sadrži napredno praćenje prirodne sredine i energije kao vredna dopuna CA-ovim sposobnostima virtualizacije i upravljanja.

* CA Insight Database Performance Manager r11.3 – dizajniran je da proaktivno prati rad (i u realnom vremenu i kroz istoriju) kroz baze podataka DB2 za Linux, UNIX i Windows; Oracle; SQL Server i Sybase, bez obzira jesu li u fizičkom, virtuelnom ili cloud okruženju. Proizvod je kreiran da podeli informacije s drugim CA-ovim upravljačima domena kako bi omogućio end-to-end uvid u stanje baze podataka u celom IT-u. Nove mogućnosti u ovoj verziji uključuju neprestano praćenje baza podataka u VMware okruženjima – čak i u migracijama napravljenima pomoću VMware VMotion – bez interakcije korisnika, kao i poboljšanu podršku za rad VMwarea kroz proaktivno praćenje VMware vCenter Server repozitorijuma. Ostale planirane karakteristike uključuju integraciju s CA Spectrum Service Assurance, novi pregled preduzeća u vezi površne procene problema; poboljšanu analizu glavnog problema SQL performansi, te unificirani interfejs baziran na browseru za distribuirane i mainframe baze podataka.

Facebook komentari: