Call Of Duty: Warzone – Tužba protiv varalica

Activision, koji stoji iza igre Call of Duty, je odlučio da novu godinu započne tužbom. Cilj mu je da ugasi proizvođača programa za varanje u okviru nastavka Warzone.

PCPress.rs Image

EngineOwning se već neko vreme bavi pravljenjem takozvanih „čitova“, što varalicama daje prednost u igri. Activision je kompaniju optužio za „narušavanje reputacije, te za finansijske gubitke. U tužbi stoji da je EngineOwning ugrozio autorska prava, prekršio pravila korišćenja i ugrozio prodaju video igre. Od suda se traži da kompaniju ugasi, te da tako stane na put botovima i drugim načinima za varanje.

U saopštenju se još kaže da su igrači takođe ugroženi, budući da su im botovi pokvarili iskustvo igranja, te upropastili igru koju je Activision kreirao s velikom pažnjom. Zbog toga bi mogli da izgube interesovanje za Call of Duty igre, te da prestanu da ih kupuju.

https://twitter.com/CallofDuty/status/1473746439553617923?s=20

EngineOwning reklamira čitove za mnoge igre iz Call of Duty serijala, a li i za druge igre – na primer Halo Infinite i Battlefield V. Paket za Warzone trenutno košta manje od jednog dolara, a tvrdi se da sistemi odbrane ne mogu da ga detektuju.

Pročitajte i:  Epic Games poklanja igru Dragon Age: Inquisition

Izvor: Kotaku

Facebook komentari: