Cambium Networks je u Beogradu predstavio Wi-Fi, bezbednosna i 5G rešenja

Aikom International, regionalni distributer Cambium Netvorks rešenja i predstavnici Cambiuma u Beogradu su organizovali partnersku konferenciju i predstavili portfolio Cambium rešenja.

PCPress.rs Image

Profesionalna Wi-Fi rešenja za velike i male kompanije, univerzitete, banke, hotele, stadione, kao i poslovne i industrijske prekidače za različite primene, rešenja za sajber bezbednost i radio komunikaciona rešenja za fiksni širokopojasni pristup u različitim frekventnim oblastima kao što su 3 GHz , 5 GHz, 26 GHz 5G NR, 60 GHz multi-gigabitna rešenja za telekomunikacije, provajdere radio usluga i kompanije za video nadzor. Predstavljene su tri proizvodne linije, platforme ePMP3000/ePMP4000, PMP450m i cnWave.

Marko Peica je predstavio kompaniju Aikom International, asortiman rešenja i dodatnu vrednost u distribuciji telekomunikacionih rešenja, podršku partnerima i korisnicima, kao i mogućnost brze isporuke opreme. Kompanija Aikom International je podružnica italijanske kompanije Aikom, jednog od najvećih distributera u EU, a regionalna kancelarija otvorena je u Zagrebu.

PCPress.rs Image

Kristijan Fabina, regionalni menadžer Cambium Networks fokusirao se na sajber bezbednost, Wi-Fi 6 i Wi-Fi 6E SDR pristupne tačke, prekidače i konkurentnost Cambium-ovog pristupa „Jedne mreže“ sa jednim IT iskustvom i visokim nivoom podrške od jednog proizvođača .

Pročitajte i:  Da li je neizbežno gašenje 2G mreže?

Rešenja za telekomunikacije

Cambium Networks rešenja su poznata po lakoći konfigurisanja, instalacije, upravljanja i skalabilnosti. Pažljivo osluškujući potrebe telekom operatera i kompanija za video nadzor, sa ciljem da olakša isporuku kritične bežične veze i poveća kvalitet usluge, Cambium Networks razvija radio rešenja najvišeg kvaliteta.

PCPress.rs Image

Platforma ePMP3000 je zasnovana na 802.11ac vave2 4×4 enterprise WiFi čipsetu i MAC protokolu koji je razvio Cambium, a prvenstveno je namenjena manjim provajderima Internet usluga i projektima video nadzora. Jedna od ključnih karakteristika ePMP3000 je MU-MIMO tehnologija koja omogućava istovremenu komunikaciju sa dva pretplatnička uređaja i agregirani kapacitet do 700 Mbps u idealnim uslovima.

Sledeća generacija, ePMP4000 zasnovana na 802.11ax čipsetu koji radi u 8k8 konfiguraciji i sposoban je, uz masivnu downlink/uplink MU-MIMO tehniku, da komunicira sa 4 pretplatnička uređaja istovremeno i da obezbedi do 2 Gbps kapacitet pristupa mreži u frekvencijskom opsegu od 5 GHz i 6 GHz. Za telekomunikacije to znači 5G nivo usluge za širokopojasni pristup, visok nivo kvaliteta usluge i pouzdanosti za krajnje korisnike, a u projektima video nadzora višestruko veći kapacitet za povezivanje brojnih kamera visoke rezolucije i obezbeđivanje pouzdanosti veze. Najbliži primer njegove primene je u Budimpešti, gde je preko 2.000 kamera za nadzor visoke rezolucije povezano preko Cambium Networks radio rešenja.

Pročitajte i:  EU razmišlja da ublaži pravila spajanja telekomunikacionih kompanija

Za više informacija i ponudu posetite i kontaktirajte https://aikominternational.com/

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,