Cambridge Analytica ponovo angažovan za predsedničku kampanju

Kompanija Data Propria, kojom upravlja bivši radnik Cambridge Analytica-e Matt Oczkowski, navodno radi za Donalda Trumpa, a u pripremi predizborne kampanje za predsedničke izbore 2020. godine.

PCPress.rs Image

Naime, Associated Press izveštava da pomenuta kompanija već radi na targetiranju potencijalnih glasača, što su iz kompanije demantovali, ali nisu isključili mogućnost da se to u budućnosti zaista dogodi. Data Propria, koja je počela da radi u maju, zaposlila je najmanje četiri bivša analitičara kompanije Cambridge Analytica, a funkcioniše na isti način kao i problematična prethodnica, te koristi podatke i tekovine bihevioralne nauke kako bi korisnicima prikazivala ciljane reklame, te političke poruke.

PCPress.rs Image

Izvori Associated Press-a tvrde da kompanija već radi na predstojećoj predsedničkoj kampanji, a reporteri su došli do podataka da menadžer Trumpove kampanje, Brad Parscale, već radi na pripremama za izbore 2020, što je zanimljivo, budući da je roditeljska kompanija Data Propria-e, CloudCommerce, 2017. kupila kompaniju za digitalni marketing, čiji je prethodni vlasnik bio upravo Parscale.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: