ERP 2024

Canon EOS 550D: Besprekorne fotografije i Full HD video

PCPress.rs ImageKompanija Canon je unela revoluciju u svet korisničke fotografije predstavljanjem novog DSLR fotoaparata male težine EOS 550D, koji korisnicima omogućava da prošire svoje horizonte kada su u pitanju fotografije i Full HD video zapisi.
Najnoviji dodatak Canon-ovoj seriji EOS, model EOS 550D je savršen za snimanje uspomena i to sa izuzetnim detaljima i bojama. Canon-ov do sada najnapredniji korisnički DSLR fotoaparat spaja širok dijapazon funkcija i kompaktno telo, čime korisnicima obezbeđuje savršen alat za istraživanje i razvoj kreativnih vizija.

Da vidite sve – snimanje do detalja

Rezolucija od 18 megapiksela i auto fokus sistem sa 9 tačaka omogućavaju izradu velikih fotografija sa izvanrednim detaljima. Procesor slike DIGIC 4 isporučuje živopisne slike sa malo šuma, bez obzira na to da li se fotografišu lepe panorame na odmoru ili sprint tokom sportskog dana. Asortiman predefinisanih režima čini model EOS 550D izuzetno jednostavnim za upotrebu, jer omogućava korisnicima da se fokusiraju samo na subjekte koje žele da snime.

Snimanje u mraku

Snimanje u uslovima slabe osvetljenosti je olakšano visokim vrednostima ISO opsega. Fotografisanje letnjih zabava, venčanja i roštilja može biti teško zbog nedostatka svetlosti, ali model EOS 550D omogućava pravljenje odličnih snimaka i u mraku, bez upotrebe blica. ISO vrednosti je u najmračnijim uslovima moguće povećati do čak 12.800, što korisnicima omogućava da jednostavno fotografišu večernje događaje i loše osvetljene scene.

Pročitajte i:  Održan Canon Inspiration Days

Istražite i eksperimentišite sa EOS filmovima

Osim odličnih slika, EOS 550D snima i „High Definition“ video zapise u punoj HD rezoluciji 1080p. Potpuna ručna kontrola dozvoljava korisnicima da na kreativan način prilagode podešavanja tako da odgovaraju subjektu, što pruža fleksibilnost za snimanje svih vrsta aktivnosti, od porodičnih okupljanja do sportova sa brzim pokretima. 
Senzor slične veličine kao onaj koji se koristi u sofisticiranim filmskim kamerama, omogućava korisnicima da koriste blendu za kontrolisanje koliki deo slike je u fokusu, što dalje pruža brojne mogućnosti za stvaranje impresivnih vizuelnih efekata. Takođe, korisnici se mogu približiti akciji zahvaljujući novoj funkciji „Movie Crop“ koja uveličava žižnu daljinu sedam puta bez potrebe za menjanjem objektiva i tako omogućava snimanje video zapisa sa velike udaljenosti.

Snimajte i delite

PCPress.rs ImageNovi „3:2 Clear View“ LCD ekran dijagonale 7,7cm (3″) i visoke rezolucije pruža odličan prikaz fotografija odmah nakon što su snimljene. Odnos stranica 3:2 savršeno se poklapa sa fotografijama koje fotoaparat napravi, tako da ekran prikazuje slike bez crnih ivica, dok široki ugao gledanja i premaz protiv refleksije omogućavaju lak pregled slika, čak i na jakom suncu. Za one koji žele da dele fotografije na velikom ekranu, HDMI priključak omogućava povezivanje sa HD televizorom za trenutni prikaz fotografija i video zapisa.
Kompaktan i robustan dizajn olakšava fotografisanje u različitim uslovima, a intuitivni raspored tastera čini ovaj fotoaparat udobnim kako za držanje tako i za upotrebu. Savršen za početnike i one sa umetničkim aspiracijama, EOS 550D dozvoljava fotografima da podignu svoju kreativnost na viši nivo – nezavisno od iskustva – i to paralelno snimajući fotografije i video zapise izuzetnog kvaliteta.

Pročitajte i:  Održan Canon Inspiration Days

Karakteristike:
• Velike detaljne fotografije zahvaljući APS-C CMOS senzoru od 18 megapiksela
• Izuzetna brzina, boja i malo šuma zahvaljujući procesoru DIGIC 4 za obradu slika
• Izvanredan kvalitet video zapisa zahvaljujući u Full HD rezoluciji
• Snimanje u uslovima loše osvetljenosti sa ISO vrednostima od 100 do 6400, moguće proširenje do 12.800
• Da nikada ništa ne propustite – brzo kontinualno fotografisanje brzinom od 3,7 kadrova u sekundi
• Kristalno čista reprodukcija u visokoj rezoluciji na „3:2 Clear View“ LCD ekranu dijagonale 7,7cm (3″) 
• Uživajte u detaljima kadra sa auto fokus sistemom od 9 tačaka
• Slike bez prašine zahvaljujući EOS Intergisanom sistemu čišćenja
• Celodnevno fotografisanje sa novom baterijom LP-E8 velikog kapaciteta

Izvor: Canon

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,