Canon EOS 7D: inovativne tehnologije i intuitivna konstrukcija

EOS 7D FRT LEFTKompanija Canon je predstavila novi digitalni SLR fotoaparat EOS 7D – kompletno nov dizajn koji treba da zadovolji specifične potrebe fotografa. Pored novog Canon-ovog APS-C CMOS senzora rezolucije 18 megapiksela, EOS 7D ima i dualni procesor DIGIC 4 koji nudi visokokvalitetne performanse u svim uslovima osvetljenja, spektar ISO osetljivosti (100 – 6400), maksimalno do 12.800 i kontinualno fotografisanje od 8 kadrova u sekundi, i to bez dodatnog pribora. Impresivna tehnologija i visok kvalitet izrade prilagođeni su korisniku i imaju za cilj da stvore potpuno novo fotografsko iskustvo.
Tokom opsežnog razvoja, Canon se vratio tabli za crtanje i slušanju fotografa širom sveta kako bi EOS 7D mogao da ispunjava njihove specifične potrebe. Komentarišući proces projektovanja modela EOS 7D, gospodin Uchidoi, rukovodilac grupe za fotografske proizvode u Canon-u, rekao je: „Konsultovali smo preko 5000 fotografa širom sveta i pitali ih šta najviše žele da vide kod fotoaparata. U skladu sa njihovim odgovorima a koristeći najnapredniju tehnologiju, razvili smo fotoaparat koja zaista pruža raznovrstan alat za eksperimentisanje sa slikama.“

Precizne slike – Autofokus visokih performansi i merni sistemi

Model EOS 7D ima „cross-type“ AF senzor sa 19 tačaka koji omogućava precizno fotografisanje i optimalna podešavanja kompozicije. Ovaj poboljšani AF sistem nudi čitav spektar ručnih i automatskih podešavanja uključujući „Zone“ i „Spot“ autofokus za brzo i precizno praćenje i fotografisanje subjekata. Brze reakcije na promene u sceni moguće su zahvaljujući AF podešavanjima koja se lako prilagođavaju specifičnim potrebama. Različite AF tačke mogu biti podešene za vertikalnu ili hortizalnu orijentaciju tako da fotografi mogu automatski da pređu sa fotografisanja pejzaža na fotografisanje portreta i obrnuto, bez potrebe za pritiskanjem tastera.
Fotoaparat EOS 7D ima i novi merni sistem „Focus Colour Luminance“ (iFCL) koji inteligentno meri fokus, boju i osvetljenost kroz 63 zone. Komplementaran sa  autofokusom u 19 tačaka, a dvoslojni senzor je u stanju da sakupi podatke iz svake zone i time postigne precizne i konzistentne ekspozicije.

Pročitajte i:  Intel dobija 8,5 milijardi dolara u okviru CHIPS zakona

„Uhvatite“ slike tačno onako kako ih vidite

Canon EOS 7D ima inteligentno tražilo koje nudi fotografima stoprocentnu pokrivenost kadra. Sa 1,0x uvećanjem  – prvim kod EOS modela – fotografi jasno vide objekat slikanja koji u potpunosti „utone“ u kadar. Osvetljeni LCD ekran u tražilu dozvoljava fotografima da biraju između različitih mogućnosti preklapanja – AF tački, mernih krugova i mrežne kompozicije – niza alata koji pomaže pri kadriranju fotografije. EOS 7D je takođe prvi model ove serije koji ima elektronske nivoe dualnih osa – u tražilu i na LCD ekranu – koji prikazuju i oštre i tupe uglove. Ova mogućnost je posebno korisna pri fotografisaju pejzaža jer obezbeđuje poravnjanje horizonta, ili kada se koristi sa „Tilt“ i „Shift“ objektivima za poravnjanje fotoaparata. 
Ovaj model ima novi „Clear View II“ LCD ekran čvrste strukture koji je napravljen da sprečava odbljesak i to tako što je uklonjen vazduh između zaštitnog sloja LCD-a i tečnog kristala. Novi ekran ima ugao gledanja od 160 stepeni i efikasan je čak i na jakom svetlu. Kao i kod modela EOS 5D Mark II, senzor za ambijetalno osvetljenje smešten je pored ekrana i automatski podešava osvetljenost ekrana u odnosu na okruženje. 

Pročitajte i:  Intel dobija 8.5 milijardi dolara za proširenje proizvodnih kapaciteta

Kreativno eksperimentisanje svetlošću
Po prvi put u seriji EOS, Canon EOS 7D je opremljen „Speedlite“ prenosnikom, koji omogućava fotografima da kontrolišu eksterne sisteme blica i to bez ikakve dodatne opreme – idealno za one koji žele da eksperimentišu kreativnim postavkama osvetljenja. EOS 7D ima i izuzetno napredan ugrađeni blic koji podrazumeva i ručnu kontrolu.
 
Prilagodite svoj individualni doživljaj fotoaparata
Model EOS 7D je zamišljen i napravljen prema potrebama fotografa, estetski i ergonomski je oblikovan tako da fotografima ponudi najbolju interakciju. Magnezijum daje fotoaparatu otpornost na mehaničke uticaje, a čvrsto telo male težine ga brani od vlage i prašine – kao kod legendarnog modela EOS–1N. Svaki fotograf može da ima jedinstveno iskustvo – može pojednostaviti korišćenje tako što će određenim komandama dodeliti često korišćene funkcije. Ovo fotografima štedi vreme pri fotografisanju kritičnih trenutaka, jer može brzo promeniti podešavanja.
Olakšano je i prebacivanje na režim snimanja video zapisa, pa je snimanje u punoj HD rezoluciji jednostavnije nego ikada. Korisnici mogu da podese ekspoziciju i broj frejmova u sekundi, na primer na 24 fps koji pruža filmski osećaj.
EOS 7D je kompatibilan sa brojnom dodatnom opremom pa se može lako integrisati u radni proces fotografa. Bežični prenosnik datoteka WFT-E5 omogućava opsežnu kontrolu nad fotoaparatom preko Web pretraživača – što fotografima omogućava da kontrolišu fotoaparat korišćenjem mrežnog mobilnog uređaja. EOS 7D je kompatibilan sa svim EF i EF-S objektivima kao i Canon-ovim blicevima serije EX Speedlite . Canon EOS 7D može da koristi bateriju BG-E7 i sistem sa daljinsko upravljanje i daljnske okidače, kao što je daljinski su Controller RC-1 i RC-5.

Pročitajte i:  AMD ostvaruje značajne dobitke u segmentu desktop CPU-a u odnosu na Intel u prvom kvartalu 

Izvor: TVCOM

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,