Canon Europe predstavio tri evropske premijere na sajmu FESPA 2022

Canon Europe je na sajmu FESPA 2022 predstavio tri evropske premijere.

PCPress.rs Image

  • FLXfinish+, jedinstvena funkcionalnost UVgela koja sa jednim kompletom mastila omogućava klijentima grafike velikog formata da prave mat, sjajnu i mešavinu mat i sjajne završnice na jednom otisku
  • Njihov najbrži položeni štampač u Arizona liniji proizvoda, serija Arizona 6100 Mark II
  • PRISMA XL Suite, softver za proces rada dizajniran da pomogne grafičkim dizajnerima velikog formata i pružaocima usluga štampe (PSP-ovima) da stvaraju vrhunske i inspirativne štamparske primene

Jedan klik, dve završnice, jedan otisak pomoću FLXfinish+

Canon-ova Colorado serija velikog formata sa izmenljivim rolnama poznata je po tome što klijentima pruža izbor između baršunaste mat ili živopisne sjajne završne obrade pomoću samo jednog kompleta mastila. Danas, na sajmu FESPA 2022, predstavljamo novi korak za Colorado seriju: FLXfinish+, jedinstvenu mogućnost štampanja mešane mat i sjajne završnice na jednom otisku, pritiskom na dugme.

Mogućnost štampanja obe završnice na jednom otisku omogućava PSP-ovima da čitavu listu primena podignu na viši nivo – od isticanja brendova na prodajnim mestima (POS) i oglašavanja u maloprodajama, preko oživljavanja etiketa i nalepnica pomoću sjajnih istaknutih delova, do stvaranja zadivljujućih efekata za primene na unutrašnjem dekoru.

Patentirana UVgel tehnologija omogućava ovaj jedinstveni efekat bez potrebe za korišćenjem dodatnog kanala sa lakom ili potrošnog materijala, a to radi kroz potpuno automatizovan proces od jednog koraka, tako da možete da ga izvršavate bez nadzora i bez dodatnih troškova rada.

FLXfinish+ biće standardna funkcionalnost na svim Colorado 1650 uređajima i opciona funkcionalnost na svim Colorado 1630 modelima. Takođe je dostupan kao nadogradnja za sve 1630 i 1650 uređaje koji su već instalirani kod klijenata, što naglašava Canon-ovu posvećenost da klijentima pruža rešenja koja su pametna investicija.

Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

Novi Arizona 6100 Mark II, najbrži položeni štampač u Arizona liniji

Dizajniran za proizvođače grafike visokog obima i velikih dimenzija, najnoviji model u novoj generaciji Arizona porodice, Arizona 6100 Mark II je pravi vodeći model položenog štampača koji je pouzdan, jednostavan za integraciju i velikog obima. Serija Arizona 6100 Mark II najbrži je položeni štampač u vodećoj Arizona porodici, zahvaljujući brzini štampanja do 220 m²/h (2.368 ft²/h), čime opslužuje štamparska okruženja sa obimima od 20.000 m² (200.000 ft²) do 300.000 m² (3.000.000 ft²) godišnje.

PCPress.rs Image

Serija Arizona 6100 Mark II sastoji se od dva modela. Prvi je Arizona 6100 XTS Mark II, koji je dizajniran za PSP-ove koji koriste raznovrsnije podloge, jer može da štampa na skoro svim čvrstim medijima. Kod XTS verzije, nezavisna kontrola vakuum zona znači da klijenti mogu istovremeno da rukuju sa više tabli, podlogama neobičnog oblika i etapnim/faznim poslovima tokom neprekidne štampe.

Drugi model je Arizona 6100 XTHF Mark II, koji ima tehnologiju Arizona High-FLOW. Ova verzija je napravljena za PSP-ove koji rade sa grafikom velikog formata i štamparske fabrike koje se specijalizuju za pakovanja ili štampu na izazovnijim podlogama – kao što je porozni talasasti karton ili izuzetno neravne podloge poput šperploče – koje možda neće adekvatno zatvoriti vakuumiranu oblast. Na ovom modelu, tehnologija Arizona High-FLOW postiže povlačenje i zadržavanje tako što efikasno savlađuje podlogu pomoću snage usisavanja 15 puta snažnije od pritiska koji postiže model Arizona XTS.

Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

PCPress.rs Image

Serija Arizona 6100 Mark II ima najnovije tehničke inovacije u cilju podrške klijentima koji žele da poboljšaju efikasnost produkcije pomoću automatizacije. Zahvaljujući savremenim interfejsima za programiranje aplikacija (Application Programming Interfaces – API) za računovodstvo i automatizaciju, korisnici mogu da postignu jednostavnu integraciju sa sistemima nezavisnih proizvođača, poput sistema za izveštavanje o upravljanju i da naprave sveobuhvatni proces rada u cilju povećane produktivnosti pomoću robotizacije.

Postignite VELIKI uspeh uz PRISMA XL Suite

Nadograđujući svoju uspešnu PRISMA liniju softvera za proces rada u štamparskoj proizvodnji, takođe predstavljamo PRISMA XL Suite stvoren da pomogne grafičkim dizajnerima velikog formata i PSP-ovima u pružanju štamparskih primena sa dodatnom vrednošću, kao i da automatizuje produkciju kompleksnih zadataka, istovremeno im pomažući da maksimalno povećaju vreme dostupnosti svojih mašina.

PRISMA XL Suite sastoji se od:

  • PRISMAguide XL, naslednik softvera Arizona Xpert koji je takođe dostupan na našim Colorado štampačima sa izmenljivim rolnama. Dostupan odmah, PRISMAguide XL je moćan i jednostavan za korišćenje softver za dizajn i automatizaciju zadataka koji automatizuje i pojednostavljuje pripremu štamparskih zadataka za datoteke za štampu koje su odmah spremne za štampu. Intuitivni softver za pripremu za štampu skladišti postavke datoteke u recept, čime se omogućava da se budući zadaci iznova brže i jednostavnije pripreme, u cilju dugoročne efikasnosti proizvodnje.
  • PRISMA daljinska aplikacija – Osigurava ne samo da klijenti mogu da prate zadatke na svojim Colorado štampačima sa izmenljivim rolnama, već i da mogu da budu obavešteni o svim akcijama koje će im omogućiti da rade 24/7.
  • PRISMAservice – Nova platforma zasnovana na cloud tehnologiji koja pruža bržu i efikasniju korisničku podršku za Arizona i Colorado štampače. PRISMAservice je takođe dostupna za partnere koji se bave servisiranjem i održavanjem mašina na terenu.
Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

Mathew Faulkner, EMEA direktor, Marketing i inovacije, Štamparska grupa širokog formata, Canon Europe kaže: „PSP-ovi za grafike velikog formata i štamparske fabrike moraju da budu u stanju da odgovore na najnovije potrošačke trendove, kao što je zadovoljavanje povećane potražnje za personalizacijom i primene napravljene po želji, istovremeno osiguravajući da je prilagođavanje ekonomski isplativo, čak i za uzorke i naručivanje pojedinačnih otisaka. Naši klijenti neprekidno žele da isporuče vrednost svojim klijentima i nude tu ‘ekstra posebnu stvar’ po kojoj se ističu. Istovremeno, pritisci po pitanju vremena isporuke zahtevaju više nivoe neprekidne 24/7 produkcije uz manje operatera, tako da klijenti moraju u svoje aktivnosti da integrišu automatizacije procesa rada, pomoću rešenja pametnih tehnologija.“

„Zato smo danas predstavili naše tri evropske premijere na sajmu FESPA 2022. Pomoću FLXfinish+ na seriji Colorado, naše najnovije tehnologije sledeće generacije u seriji Arizona 6100 Mark II, kao i softvera PRISMA XL Suite, želimo da pomognemo našim klijentima da uoče nove poslovne prilike, proizvode komercijalno održive primene sa lakoćom i da transformišu te prilike u konstantni poslovni uspeh.“

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,