Canon Europe proširuje ponudu svojim prvim cine-zoom objektivima punog formata

Canon Europe lansirao je svoje prve premijum zum objektive punog formata za profesionalne kinematografske produkcije – seriju Flex Zoom. CN-E20-50MM T2.4 L F / FP i CN-E45-135MM T2.4 L F / FP pružaju izvanredne performanse i impresivan kvalitet za HDR, 4K i 8K produkcije.

PCPress.rs Image

Predstavljanjem ovih objektiva Canon unapređuje svoju liniju proizvoda kako bi ispunio brojne potrebe produkcije filmova – dajući filmskim stvaraocima još više mogućnosti izbora i podržavajući visokokvalitetno kreiranje sadržaja za različite namene i scenarije snimanja. Oba objektiva pružaju konstantno i brzo prenošenje svetla od T2.4 u okviru celog raspona zuma, a pokrivaju i najpopularnije žižne daljine koje filmski stvaraoci koriste u raznim produkcijama.

Kinematografski kvalitet uz brzinu u celom rasponu

Napravljena s Canon-ovom optičkom izvrsnošću u svojoj srži, serija Flex Zoom demonstrira Canon-ovu posvećenost kinematografskom vizuelnom pripovedanju. Pogodni za kamere punog formata ili Super 35mm kamere, ovi objektivi pružaju neverovatan kvalitet prilikom 4K i 8K snimanja, od centra do ivica kadra. Osim toga, oba objektiva imaju 11 listića dijafragme kako bi se dobilo prirodno i kinematografsko zamućenje, kao i prelep odsjaj.

Oba objektiva su prvi Canon-ovi manuelni cine-zoom objektivi punog formata, koji imaju konstantnih T2.4 u okviru celokupnog raspona zuma, što je vodeća vrednost u industriji. Idealan par za veliki raspon scenarija snimanja, oni pružaju širok raspon žižnih daljina, od širokog ugla objektiva CN-E20-50MM T2.4 L F / FP, do srednjih žižnih daljina modela CN-E45-135MM T2.4 L F / FP – čime se pokrivaju žižne daljine koje se najčešće koriste prilikom snimanja filmova i za kinematografsku produkciju.

PCPress.rs Image

Ova dva cine-zoom objektiva takođe nasleđuju isti suptilan, topao ton boja koji je karakterističan za Canon-ov kompletan asortiman Cinema objektiva – ova kompatibilnost olakšava producentima filmova da koriste različite objektive tokom produkcije, bez uticaja na sveukupni balans boja. Na užurbanim setovima to smanjuje potrebu za vremenski zahtevnom postprodukcijskom korekcijom boja, osiguravajući konzistentnost u svim snimcima.

Efikasni procesi rada

Serija Flex Zoom usklađena je sa industrijskim standardnim formatima metapodataka zahvaljujući svestranoj funkciji komunikacije između objektiva i kamere, uključujući Cooke /i Technology™ i ZEISS eXtended Data™ (na PL nosaču objektiva), kao i Canon metadata (preko EF nosača objektiva). Ovo omogućava korisnicima da prikažu ili snime informacije o objektivu – kod EF komunikacije to omogućava korisnicima da koriste funkcije kamere kao što su korekcija aberacija i korekcija perifernog osvetljenja s kompatibilnim Cinema EOS kamerama.

PCPress.rs Image

Komunikacija preko nosača objektiva takođe omogućava funkciju Dual Pixel Focus Guide koja poboljšava upotrebljivost i preciznost prilikom ručnog podešavanja oštrine (focus pulling). Ovo je posebno korisno prilikom kritičnog fokusiranja kada snimate 4K produkcije s kamerom punog formata.

Svestranost i operativnost

Oba objektiva, CN-E20-50MM T2.4 L F / FP i CN-E45-135MM T2.4 L F / FP dostupni su sa EF ili PL nosačem objektiva – nosač je izmenljiv preko ovlašćenih nezavisnih kompanija, kao i Canon-ovih servisnih centara – čime se omogućavaju široke mogućnosti kompatibilnosti za filmske producente koji snimaju bilo šta, od drama do vrhunskih kinematografskih dela. Objektivi Flex Zoom imaju objedinjen dizajn, usklađen prednji prečnik, položaje zupčanika i uglove rotacije zupčanika, kao i robusnu izdržljivost – a ova doslednost čini oba objektiva savršenim za profesionalnu upotrebu u brojnim okruženjima za snimanje. Prstenovi za fokus, zum i otvor blende imaju zupčanike koji su u skladu sa standardom u industriji i korak od 0,8 mm kako bi odgovarali dodacima nezavisnih proizvođača kao što su follow focus i motori. Osim toga, objektivi imaju luminentne (svetleće u mraku) metričke i imperij

alne oznake za jednostavno korišćenje u okruženjima sa slabim svetlom. Napravljeni su za dugovečnost, a vrhunski dizajn, kao i izvanredna optika i komponente omogućavaju brz i precizan rad, uz izdržljivost za sve vrste profesionalnog snimanja filmova.

PCPress.rs Image

Danas je takođe najavljeno lansiranje najnovijeg 4K TV objektiva za emitovanje, modela UHD DIGISUPER 122AF, koji ima zadivljujući odnos uvećanja od 122x – uz Canon-ovu naprednu Auto Focus tehnologiju – što objektivu omogućava da dostigne neverovatan raspon žižne daljine od 8,2-1000 mm, kao i nadogradnja firmvera za DP-V1830 profesionalni referentni monitor, pružajući podršku za 4K HDR upravljanje kvalitetom za visokokvalitetne kinematografske i televizijske produkcije – dostupno tokom jula 2022.

 

Za više informacija o CN-E20-50MM T2.4 L F / FP ili CN-E45-135MM T2.4 L F / FP sledite linkove:

https://www.canon-europe.com/lenses/cn-e20-50mm-t2-4-l-f-fp/
https://www.canon-europe.com/lenses/cn-e45-135mm-t2-4-l-f-fp/

Za više informacija o UHD DIGISUPER 122AF sledite link:

https://www.canon-europe.com/lenses/uhd-digisuper-122-af

Da biste saznali više o nadogradnji firmvera za DP-V1830 posetite:

https://www.canon-europe.com/support/consumer_products/products/digital_cinema/professional_displays/dp-v1830.html

CN-E20-50MM T2.4 L F / FP i CN-E45-135MM T2.4 L F / FP ključne karakteristike:

  • Dizajnirani za senzore punog formata
  • Konstantan T2.4 i široka pokrivenost žižnih daljina
  • Napredna podrška za metapodatke objektiva za Cooke /i Technology TM, Zeiss eXtended Data TM i EF Mount
  • Modularni sistem nosača objektiva (podržava EF/PL nosače)
  • 11 listića dijafragme za predivan boke
  • Podržavaju 4K i 8K produkciju
  • Robustan i kompaktan dizajn (oko 3,3 kg)
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,