Apple razvija sopstvene igračke kontrolere

Mobilni gaming je sve popularniji i, prema Newzoo izveštaju, do 2023. godine biće 3.7 milijardi mobilnih igrača širom sveta. Apple je uvideo da tu postoji veliki potencijal za razvoj proizvoda i, po svemu sudeći, bacio se na razvoj kontrolera za mobilno igranje.

game kontroler

Ugodnije igranje na iPhone-ima?

Naime, u javnosti se pojavio patent koji ukazuje da kompanija ozbiljno istražuje novu nišu i da u njoj očekuje veliku zaradu. Patent je nazvan „Dodatak za igranje sa magnetnim povezivanjem“, a krajem marta ove godine su ga odobrile US Patent & Trademark Office i European Patent Office.

U opisu patenta pominje se da kontroler može da poboljša funkcionalnost elektronskih uređaja u specifičnim slučajevima, da može lako magnetnim putem da se (fizički) poveže na telefon, tablet ili bilo koji drugi računar. Prema patentu, Apple izgleda razmatra nekoliko različitih dizajna uređaja. Jedna od verzija je slična Joy-Con kontrolerima koji se kače sa strane Nintendo Switch konzola. Ova varijanta bi bila pogodna za igranje na iPhone i iPad uređajima, i u portret i u landscape modu.

Drugi dizajn ukazuje na game kontroler za mobilne uređaje, sa dodatkom malog ekrana u centru, između hardverskih tastera. Ovaj ekran bi mogao da se upotrebi za virtuelnu tastaturu, pa bi se izbegla potreba za upotrebom virtuelne tastature tableta ili telefona tokom igranja. U tom slučaju bi ceo ekran bio namenjen samo za prikaz igre. Ovaj ekran bi mogao da bude upotrebljen i za dodatne informacije tokom igranja, kao što su statistike, prikaz vitalnih parametara i metrike u igri…

I konačno, treća verzija bi mogla da bude klasičan kontroler za igru, sličan modelima za PlayStation ili Xbox, ali i ona bi posedovala ekran kao u prethodnom slučaju.

Izvor: 9to5Mac

Facebook komentari: