Vertiv

Canon: Fotografisanje iz svemira

Umesto da spremi nove kamere za CES 2021, Canon je izabrao drugačiji pristup, te korisnicima omogućio da Zemlju fotografišu iz kosmosa.

Kompanija je predstavila interaktivni web sajt, online lokaciju koja otvara vrata ka satelitu CE-SAT-1, koji je opremljen modifikovanim 5D Mark III DSLR, zahvaljujući čemu omogućava pravljenje snimaka oblasti kao što su Njujork, Dubai i Bahami. Satelit je veličine prosečnog bureta, a u kosmos je lansiran još 2017. godine. U sebi sadrži EOS 5D Mark III kameru koja je uparena sa teleskopom iz grupe Cassegrain. Svemirska fotografska oprema oko Zemlje kruži na udaljenosti od 600 kilometara i nudi rezoluciju koja premašuje onu koju omogućava satelit WorldView-4, koji je do sada prednjačio na tom polju.

Interaktivni sajt omogućava da se snimci prave na različitim lokacijama, ali se ističe da korisnici fotografije ne prave u realnom vremenu, što znači da napravljeni snimci nisu jedinstveni, te proces služi da se demonstrira rezolucija i druge performanse satelita. Posetioci mogu da čuju i glas astronautkinje Marshe Ivins, naratorke koja objašnjava dizajn i mogućnosti ugrađene opreme.

Pročitajte i:  Štampajte, skenirajte i kopirajte bez napora pomoću Canon-ove PIXMA TS3450 serije

Canon polaže velike nade u mikro-satelite, koji su manji i jeftiniji za proizvodnju, pa je 2020. pokušao još jedno lansiranje koje nije proteklo po planu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
PC Press - Top50 2020
Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.