Amazon: Modifikovani asistent Alexa stiže u automobile

Amazon je odlučio da svoje AI proizvode ponudi proizvođačima automobila, pa je u tom procesu nastao i novi proizvod – Alexa Custom Assistant.

PCPress.rs Image

U pitanju je projekat koji omogućava da kompanije u svoje automobile ugrađuju digitalne asistente koji će moći da funkcionišu u paru sa Alexom, i kreiraju jedinstvene komande za aktiviranje asistenta, kao i da druge funkcije prilagođavaju potrebama korisnika. Tako nastali asistenti će dobijati i različite glasove, što stvara osećaj da je svaki virtuelni pomoćnik kreiran baš po meri kupca u čijem se automobilu našao. To znači da će Alexa Custom Assistant kombinovati različite asistente, a kako bi nastalo nešto što se zove „simultana kooperacija između asistenata“. Asistenti proizvođača automobila će služiti kao „eksperti za brend vozila za koje su napravljeni“, dok će se Alexa fokusirati na svakodnevne potrebe korisnika.

Amazon je na ovogodišnjem CES događaju otkrio da Alexa stiže u Lamborghini i Rivian vozila, što će omogućiti da se osnovne funkcije, poput kontrolisanja temperature i otvaranja prozora, kontrolišu uz pomoć glasa. Iako nije naglašeno da će ovi proizvođači koristiti novi Amazon proizvod, pretpostavlja se da će za navigaciju i druge funkcije koje su direktno u vezi sa vozilima, biti zaduženi asistenti proizvođača vozila.

Pročitajte i:  Amazon otpušta nekoliko stotina zaposlenih

Još uvek nije poznato koliko će koštati Alexa Custom Assistant, što će se verovatno saznati kada se proizvod nađe u Fiat Chrysler automobilima, čiji je proizvođač prvi zvanično najavio integraciju novog Amazon proizvoda.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: