BIZIT plus

Canon kupio Milestone

Canon je objavio da je putem svoje filijale Canon Europa N.V. potpisao ugovor za kupovinu kompanije Milestone Systems A/S iz Danske, dobavljača programske opreme za upravljanje videozapisima zasnovane na otvorenoj platformi. Ovaj spoj stvoriće snažnog igrača na brzorastućem tržištu za mrežni video nadzor, kombinujući Canonovu inovativnu tehnologiju sa Milestoneovom stručnošću na području softvera za upravljanje videozapisima.

milestone logo

Jasan Canonov cilj je postizanja budućeg rasta putem diversifikacije, a kompanija je identifikovala mrežni video nadzor kao jedno od novih strateških područja poslovanja. Uključivanje Milestonea u Canonovu grupaciju značajno će poboljšati Canonove softverske mogućnosti u ovom sektoru.

Rokus van Iperen, predsednik i glavni izvršni direktor kompanije Canon Europe, Middle East and Africa, objašnjava:  “Canonu je namera da preuzme vodeću poziciju u području mrežnog nadzora i danas objavljujemo važno strateško ulaganje koje će nam pomoći da ostvarimo svoje ciljeve na ovom tržištu. Zajedno sa Milestoneom, možemo ubrzati naš rast isporučivanjem naprednih proizvoda i rešenja za nove sektore, kroz nove kanale, a istovremeno kupcima ponuditi veću vrednost. Vrlo smo uzbuđeni što možemo raditi sa tako naprednom kompanijom kao što je Milestone i želimo joj dobrodošlicu u Canonovu grupaciju.”

Lars Thinggaard, predsednik i glavni izvršni direktor kompanije Milestone Systems: “U Milestoneu smo izuzetno uzbuđeni zbog velikog potencijala koji će se ostvariti našim pridruživanjem grupi prisutnoj u celom svetu. Canon poštuje način na koji smo izgradili naše poslovanje sa partnerima i podržava našu strategiju pružanja rešenja zasnovanih na otvorenoj platformi kao i potrebu da ostanemo samostalna kompanija unutar Canonove grupacije. Mislimo da je ovo pravi potez koji će nam omogućiti da i naše poslovanje i naš odnos sa dobavljačima i partnerima podignemo na novi nivo.”

Milestonov uspešan poslovni model zasnovan na otvorenoj platformi ključan je za budući uspeh kompanije. Milestone će nastaviti da pruža tržištu rešenja zasnovana na otvorenoj platformi, a funkcioniraće kao samostalna kompanija unutar Canonove grupe. Canon u potpunosti podržava Milestoneovu strategiju zasnovanu na otvorenoj platformi i poštuje snažna partnerstva koja je ova kompanija do sada razvila.

Po završetku ove poslovne transakcije, Milestone će nastaviti da vodi postojeća uprava koja je u potpunosti posvećena uspešnom završetku ove akvizicije.

 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija