Canon: novi kompaktni fotoaparat PowerShot G11 sa dualnim sistemom protiv šuma

PowerShot G11 FRT LCDCanon je predstavio digitalni kompaktni fotoaparat PowerShot G11 sa brojnim novim karakteristikama,  koji je naslednik višestruko nagrađivanog modela PowerShot G10.
Ključne inovacije u modelu PowerShot G11 obuhvataju rotirajući LCD ekran visoke rezolucije i izuzetno poboljšane mehanizme za smanjenja šuma. Canon-ov novi dualni sistem protiv šuma kombinuje izuzetno osetljiv senzor od 10 megapiksela sa poboljšanim procesorom slike DIGIC 4. Dualni sistem protiv šuma dozvoljava fotografima da koristeći ISO osetljivost do 3200 fotografišu slike u punoj rezoluciji čak i sa slabim osvetljenjem. Ova mogućnost čini da se jednostavnije nego ikada naprave zadivljujući portreti uz prigušenu svetlost ili uhvate svetli detalji ambijenta u večernjem slikanju pejzaža. Šum usled kretanja se takođe može značajno smanjiti.
PowerShot G11 nudi povećanu fleksibilnost novim rotirajućim PureColor II VA LCD ekranom od 2,8 inča – karakteristika uvedena kao direktan rezultat povratnih informacija od korisnika. Ovaj ekran koji je moguće prilagođavati čini model PowerShot G11 idealnim za fotografisanje u svim situacijama, kao što je na primer reportažna fotografija gde korišćenje optičkog tražila može biti nepraktično.
Procesor DIGIC 4 sada uključuje i poboljšanu verziju Canon-ovog „Smart Auto“ režima sa tehnologijom detekcije scene. PowerShot G11 automatski analizira i poredi scenu koja se fotografiše sa 22 vrste scena primenjujući najbolja podešavanja za optimalan rezultat – odlično rešenje za one koji vole da usmere i fotografišu bez brige o tehničkim detaljima. „Smart Auto“ režim sada automatski detektuje i kretanje ljudi u sceni i aktivira „Servo AF/AE“ kako bi osigurao da su fokus i ekspozicija podešeni prema subjektu.

Pročitajte i:  Canon pokušava da sruši tržište čipova jeftinim mašinama

PowerShot G11 nudi i amaterima i profesionalcima izuzetan spektar karakteristika i dodataka za širenje mogućnosti fotografisanja. Ovaj aparat ima sposobnost snimanja u RAW formatu i kompatibilan je sa Canon softverom „Digital Photo Professional“ što osigurava da se fotografije mogu lako integrisati u radne procese fotografa.
PowerShot G11 ima i HDMI priključak tako da korisnici mogu deliti svoje slike sa prijateljima i porodicom koristeći kompatibilni televizor ili monitor.

 Izvor: TVCOM

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,