BIZIT plus

Canon postavlja nove standarde u produkcionoj štampi modelom imagePRESS V1000

Canon Europe postavlja nove standarde u produkcionoj štampi lansiranjem potpuno nove tabačne digitalne kolorne štamparske prese, modela imagePRESS V1000. Prevazilazeći svakodnevne produkcione izazove sa kojima se suočavaju komercijalni i interni pružaoci usluga štampanja (PSP-ovi), novi uređaj obuhvata progresivne tehnološke funkcije i dokazane prednosti u performansama, čime se uspostavlja kao naredna generacija u evoluciji porodice imagePRESS.

PCPress.rs Image

Zahvaljujući nizu novih funkcija i tehnologija, imagePRESS V1000 takođe pruža dosledan kvalitet i maksimalnu pouzdanost i vreme dostupnosti u cilju poboljšavanja produkcionih mogućnosti i ponude primena profesionalaca u štampi. Novi imagePRESS V1000 štamparskim firmama pruža veću fleksibilnost prilikom obrade raznovrsnih zahteva, pri čemu one kupcima mogu da ponude uzbudljive formate i veoma široke mogućnosti medija. Pun inovativnih funkcija dizajniranih da olakšaju život operaterima i da maksimalno iskoriste kreativni i komercijalni potencijal, on je idealna investicija za PSP-ove sa nedostatkom vremena koji su u potrazi za robusnom i pouzdanom mašinom za digitalno štampanje koja će isporučivati rezultate svaki dan, bez obzira na štamparski zadatak.

Konstantno visoka produktivnost

Opcija Multi-Drawer Paper Deck (magacin za papir sa više fioka) u kombinaciji sa upotrebom POD XL i Bypass kaseta povećava mogućnosti za unos papira ove mašine. Zahvaljujući potpuno novoj tehnologiji prenosa, osigurana je ravnomerna distribucija boja, bez rizika od lepljenja prilikom prebacivanja u hodu između različitih težina medija. Nova integrisana POD-SURF tehnologija za fiksiranje kontroliše temperaturu trake za fiksiranje, pružajući kupcima konstantnu brzinu štampe od 100 stranica u minuti sa širokim spektrom tipova medija i težina od 52 do 400 g/m2, uključujući sintetičke i magnetne medije. Zbog nove korekcije registracije u dva koraka, ova štamparska presa ima mogućnost automatskog dupleksa listova za banere do 1,3 m. Neplanirana zaustavljanja i usporavanja stvar su prošlosti, zahvaljujući daljinskim upozorenjima koja obaveštavaju operatera kada je potrošni materijal pri kraju. Pored toga, operateri mogu da menjaju medij, toner i da uklanjaju otpad od tonera dok presa radi, čime se održava produktivnost mašine.

Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

Automatizacija oslobađa dragoceno vreme operatera

Ugrađeni spektrofotometrijski senzor štedi vreme i smanjuje nivo potrebnih veština za kontrolu boja tako što omogućava kalibraciju i podešavanje pritiskom na dugme, bez provere kvaliteta zaustavljanjem štampe. Nova tehnologija korekcije registracije u dva koraka osigurava savršeno poravnanje svaki put, čak i na dugačkim listovima. Opciona Senzorska jedinica automatski detektuje otiske koji se ne podudaraju sa postavkama registracije i boja tog zadatka, a zatim prilagođava i održava te postavke tokom trajanja štampanja, čime se štedi vreme i održava produktivnost.

Pouzdan kvalitet i minimalan otpad

imagePRESS V1000 integriše inovativan sistem hlađenja koji hladi papir odmah nakon fiksiranja radi optimalnog kvaliteta i umanjuje rizik otpada zbog savijanja, lepljenja ili grupisanja, ako štamparski zadatak ostane da stoji nakon štampe.

PCPress.rs Image

Inovativan pristup tehnologiji transfera listova stvara optimalan put transportovanja za svaki list tokom procesa štampanja, pošto su položaji sekundarnog valjka za prenos i rezervnog lista promenljivi i menjaju se u zavisnosti od težine medija.

Kompaktne dimenzije

Uz najkompaktnije dimenzije od svih digitalnih produkcionih štamparskih mašina srednjeg obima, inovativni dizajn modela imagePRESS V1000 pruža produkcione mogućnosti od 100 str/min mnogo većih štamparskih presa u dimenzijama manjim od 3 m², što je idealno za svaku prostoriju za štampanje u kojoj je prostor ograničen.

Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

Briga o budućnosti

imagePRESS V1000 ispunjava najviše standarde energetske efikasnosti. Ne samo da je ova mašina ENERGY STAR sertifikovana, već je dobila i EPEAT Gold ocenu od EPEAT Registry, globalnog sistema ocenjivanja u cilju zelenije elektronike. Zahvaljujući mogućnosti izvršavanja jednokratnog testa i iskorišćavanja ušteda u troškovima energije u vezi s tim, vreme pokušaja i pogreški i štamparskog otpada stvar je prošlosti.

Izuzetna pažnja je poklonjena održivosti prilikom dizajna modela imagePRESS V1000. Ako medij u kaseti ne odgovara postavkama, posao može da se zaustavi pre štampanja, što za rezultat ima smanjenje otpada, potrošnje energije i emisije CO². Opciona Senzorska jedinica za ovu mašinu vrši podešavanja registracije od napred ka nazad u hodu, čime se smanjuje potreba za ponovnim štampanjem. A upotrebom PRISMAsync ili EFI Fiery kontrolera, operateri mogu da provere svaki detalj štamparskog zadatka, uključujući kvalitet, i da naprave promene u realnom vremenu na korisničkom interfejsu pre nego što pritisnu taster za štampanje, čime se dodatno eliminišu nepotrebne štamparske greške.

PCPress.rs Image

Napravljen da se uhvati u koštac s najinovativnijim primenama na proširenom spektru vrsta i težina medija pri brzinama od 100 str/min, imagePRESS V1000 omogućava štamparskim profesionalcima da realizuju širi izbor i obim poslova velikom brzinom, bez ikakvog kompromisa po pitanju kvaliteta ili produktivnosti.

Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

Dostupnost

Nova imagePRESS V1000 serija biće komercijalno dostupna kod Canon-a i akreditovanih partnera od juna 2022.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,