BIZIT plus

Canon PowerShot D30 – za slike iz dubine mora

Dok se dvoumite koju fotku da pošaljete na naš Summer Selfie konkurs, predlažemo da razmislite i o slikama iz morskih i jezerskih dubina. U tu svrhu biće vam potreban vodootporni foto aparat, a naš predlog je Canon PowerShot D30.

Canon D30
Novi PowerShot, treći iz izdržljive serije D, ima „klasičniji“ oblik od svog prethodnika iz 2013, talasastog D20, i istu plavu boju. Kućište je na više mesta obloženo gumom, pa je aparat veoma lak za držanje, sa odlično raspoređenim kontrolama. D30 će podneti padove sa visine od dva metra i zaroniće u dubine do čak 25 m, više od ostalih aparata na tržištu. Ima 3“ LCD ekran koji pruža prosečnu vidljivost na jakom suncu. Od svih pregledanih modela, njegov objektiv ima najveći „domet“, sa zumom od ekvivalentnih 28 do 140 mm, i uprkos malom maksimalnom otvoru blende od svega f3,9, zahvaljujući manje agresivnom tretmanu šuma, daje veoma oštre slike.

PowerShot D30 snima 1080p video sa 24 fps i ima tek osnovne funkcije GPS‑a pa, iako nema napredne mogućnosti konkurenata, može biti dobar izbor za korisnike kojima je najbitniji kvalitet slike, pogotovo u posebnom režimu Underwater, što je za ovu vrstu fotoaparata i najbitnije.

Pročitajte i:  Čas iz istorije: Prvi selfie

Ovaj podvodni gedžet se može pronaći u prodavnici Big Bang u tržnom centru Ušće, po akcijskoj ceni od  33.990 RSD.

Facebook komentari: