BIZIT plus

Canon predstavio nov skener visoke rezolucije

canoscan-lide-700f-fsl-malaCanoScan LiDE 700F je prvi Canon-ov skener koji nudi rezoluciju od 9600 dpi za skeniranje filmova. Naslednik je modela CanoScan 4400F i dizajniran je tako da zauzima minimum prostora, uz mogućnost rada u vertikalnom položaju. Jednostavn korisnički interfejs i privlačna cena privući će veliki broj kućnih i poslovnih korisnika. Osim visoke rezolucije, tehnologija LiDE obezbeđuje brzo zagrevanje, tako da se stranica formata A4 u rezoluciji 300 dpi skenira samo 12 sekundi.
Uz male dimenzije i malu masu, CanoScan LiDE 700F ima mogućnost trosmernog skeniranja, što znači da se dokumenti mogu skenirati u portretnom ili pejzažnom (landscape) položaju, a skener može da stoji i uspravno dok radi, čime je omogućena maksimalna ušteda prostora i korišćenje u najrazličitijim uslovima. Osim toga, CanoScan LiDE 700F svu energiju za rad dobija iz USB priključka na računaru, pa nema dodatnih kablova i jedinica za napajanje – uz prenosivi računar može se koristiti i na terenu.
Pomoću „EZ“ tastera, CanoScan LiDE 700F se jednostavno prilagođava individualnim potrebama – moguće je podesiti da se skeniranje, kopiranje i slanje elektronskom poštom obavi samo jednim pritiskom na taster. Korisnici takođe imaju na raspolaganju režim automatskog skeniranja „Auto Scan“, bez ručnog podešavanja: originalan materijal postavljen na skener se automatski detektuje i sadržaj se prepoznaje kao tekst ili slika, pa se prema tome optimizuju parametri i rezultat se snima u PDF ili JPEG formatu.
Za najviši standard u skeniranju slika, CanoScan LiDE 700F koristi tehnologiju „QARE“ za automatsko uklanjanje prašine i ogrebotina na fotografijama, kao i za restauraciju izbledelih boja, a sve to sa samo par klikova. Programski paket MP Navigator EX omogućava korigovanje PDF dokumenata, pretragu, OCR podršku za preko 15 jezika i automatsko popravljanje fotografija opcijom „Auto Photo Fix“.

Osnovne karakteristike skenera CanoScan LiDE 700F
-CIS skeniranje filma od 35 mm u rezoluciji 9600x9600dpi
-Trosmerna orijentacija
-Skeniranje u A4 strane u boji u rezoluciji 300 dpi za 12 sekundi
-Režim automatskog skeniranja
-Tehnologija „QARE“ za uklanjanje prašine i ogrebotina za fotografija
-4 podesiva EZ tastera
-Napajanje preko USB priključka
-Softver MP Navigator EX

Izvor : TVCOM

Facebook komentari: