ERP 2024

Canon predstavio nove EOS R fotoaparate punog formata

Canon je predstavio dva nova fotoaparata iz EOS R familije. EOS R50 je mali APS-C fotoaparat bez ogledala jednostavan za korišćenje,  osmišljen prema potrebama kreatora sadržaja, dok model EOS R8 pruža fotografima alatke koje su im potrebne da pređu na viši nivo kreativnosti uz puni format.

PCPress.rs Image

EOS R50

Novi EOS R50 predstavlja savršenu ulaznicu u asortiman EOS R za kreatore sadržaja koji žele da pređu na viši nivo sa svog smartfona. Uz mogućnost snimanja 4K videa, uz impresivan zvuk i oštre fotografije, ovaj svestrani fotoaparat radi baš sve. Njegov interfejs jednostavan za korišćenje, pojednostavljena ergonomija i napredni novi automatski režimi obezbeđuju rezultate profesionalnog izgleda. EOS R50 je savršen za ambiciozne kreatore koji traže namenski fotoaparat pomoću kojeg će usavršiti svoj stil u pogledu fotografija i videa. Zajedno sa ovim modelom, predstavljen je i RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM – kompaktni telefoto objektiv posebno dizajniran za fotoaparate APS-C iz asortimana EOS R.

PCPress.rs Image

Lagani dizajn i udobni rukohvat modela EOS R50 omogućavaju da aktivni kreatori sadržaja mogu da ga nose svuda. Komponujte snimak pod bilo kojim uglom sa ekranom osetljivim na dodir sa promenljivim uglom – visoko, nisko ili s fotoaparatom okrenutim prema vama, za vloging i za selfije. Interfejs senzorskog ekrana, elektronsko tražilo i pojednostavljeni raspored komandi čine ovaj fotoaparat intuitivnim za korišćenje. Senzor veličine APS-C i visoke rezolucije od 24,2 megapiksela pruža izvornu kontrolu nad dubinom polja,  snimanje fotografija s oštrim detaljima i prelepo zamućenom pozadinom, i snima UHD 4K 30p video prinudno uzorkovan sa 6K. Automatsko spajanje slike unutar aparata garantuje fokus prilikom snimanja subjekata u krupnom planu. Ovaj fotoaparat se odlikuje i smanjenim digitalnim šumom i kontrolisanim istaknutim delovima prilikom snimanja noću, kao i većim kontrastom kada postoji širok dinamički opseg.

Pročitajte i:  Održan Canon Inspiration Days

PCPress.rs Image

Kompatibilnost sa RF objektivom i pristup asortimanu EF objektiva pomoću adaptera omogućavaju snimanje svega. Od ultraširokog ugla do supertelefoto, od svestranih zumova do fiksiranih objektiva – EOS R50 dosledno pruža umetničke rezultate. Canon je izvršio i ažuriranja image.canon, proširujući njegovu upotrebu.

Ključne karakteristike EOS R50

  • Senzor veličine APS-C od 24,2 megapiksela
  • Novi napredni automatski režimi
  • Dual Pixel CMOS Auto Focus II
  • Senzorski ekran sa promenljivim uglom od 3″
  • UHD 4K 30p video prinudno uzorkovan sa 6K

EOS R8

EOS R8 je novi fotoaparat punog formata bez ogledala, koji nasleđuje tehnologiju od modela s mnoštvom funkcija, EOS R6 Mark II. Uz kompaktan dizajn nalik na EOS RP, ova moćna kombinacija pruža foto/ video entuzijastima i studentima alatke koje su im potrebne da naprave iskorak zahvaljujući svojoj strasti.

PCPress.rs Image

S obzirom da poseduje CMOS senzor punog formata od 24,2 megapiksela, visok ISO i poboljšan dinamički opseg, EOS R8 je idealan izbor za fotografisanje portreta, događaja i pejzaža, pružajući širu, u većoj meri umetničku perspektivu. Zajedno s njim lansiramo i RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM, mali lagani zum objektiv iz serije RF, i taj par čini kompaktnu a moćnu torbu s opremom, omogućavajući fotografima da istražuju kreativnost u punom formatu. Pružajući prednosti kvaliteta slike punog formata, EOS R8 sadrži CMOS senzor punog formata od 24,2 megapiksela, sposoban da postigne istu rezoluciju kao EOS R6 Mark II.

Pročitajte i:  Održan Canon Inspiration Days

PCPress.rs Image

Senzor vodeći u klasi pruža veliku brzinu očitavanja radi otključavanja određenog broja naprednih karakteristika, uključujući smanjeno linijsko skeniranje, koje omogućava uzastopno snimanje sa 40 kadrova u sekundi i visok ISO s niskim nivoom šuma, do 102.400. Napredni senzor modela EOS R8 beleži snimke pune širine od 4K 60p, koji su prinudno uzorkovani sa 6K senzora radi oštrog, detaljnog sadržaja videa, a snima i Full HD pri 180 kadrova u sekundi za usporene video zapise. Model EOS R8 fokusira za samo 0,03 sekunde2 čak i pri 40 kadrova u sekundi sa elektronskim zatvaračem.

PCPress.rs Image

S masom oko 461 g (sa karticom i baterijom), EOS R8 je do sada najlakši Canonov fotoaparat punog formata iz sistema EOS R. Dimenzije ovog fotoaparata 132,5 x 86,1 x 70 mm su slične dimenzijama aparata EOS RP, uz određeni broj dodatnih karakteristika profesionalnog nivoa, smeštenih u kompaktnom telu.

Ključne karakteristike EOS R8

  • CMOS senzor punog formata od 24,2 megapiksela
  • 6K pune širine prinudno uzorkovan sa video snimanja 4K 60p i Full HD snimanje pri 180 kadrova u sekundi
  • Elektronsko tražilo visoke rezolucije sa 2,36 miliona tačaka radi do maksimalne brzine osvežavanja od 120 kadrova u sekundi
  • Inteligentno prepoznavanje subjekta za životinje, vozila i ljude
  • Wi-Fi i Bluetooth da biste uvek bili povezani
Facebook komentari: