BIZIT plus

Google pretraga: Bez eksplicitnih slika

Google je nedavno predstavio SafeSearch podešavanja, što znači da korisnici koji nisu ulogovani, te stariji od 18 godina, neće moći da vide eksplicitne fotografije.

PCPress.rs Image

Sakrivanje nepodesnih sadržaja nije ništa novo, pa su eksplicitni prizori na mnogim platformama već zamagljeni. Sada će se i u rezultatima Google pretraga ovakve fotografije automatski kontrolisati, a kako bi internet posta bar nešto bezbedniji. Tu su i drugi korisni dodaci, poput bolje kontrole lozinki i podataka s platnih kartica.

Nove opcije u podešavanjima bi do korisnika trebalo da stignu tokom nekoliko narednih meseci, pa će se na primer nepodesne fotografije automatski sakrivati i za one koji nisu uključili SafeSearch. Oni koji ipak kliknu na “View image” će fotografiju moći da vide, a odgovornost je tao potpuno na njima.

PCPress.rs Image

Korisnici koji žele preciznija podšišavanja mogu da uđu u “Manage setting” i izaberu jednu od tri ponuđene opcije: Filter (eksplicitni sadržaji se u rezultatima uopšte ne pojavljuju), Blur (pojavljuju se, ali su zamagljeni) i Off (korisnik može da vidi sve, čak i eksplicitne fotografije). Za ulogovane korisnike koji nisu punoletni se automatski uključuje SafeSearch koji blokira pornografske sadržaje, prizore nasilja, te druge.

Pročitajte i:  Google obećava da će popraviti generisanje Gemini slika

Izvor: Ars Technica

 

Facebook komentari: