Canon predstavio nove projektore serija LV i XEED

PCPress.rs ImageCanon je predstavio pet novih projektora – serija LV je obogaćena sa četiri nova modela, a SX800 je novitet u seriji XEED.
Svi novi projektori serije LV imaju DVI-I konektor koji omogućava najbolji kvalitet slike sa digitalnog izvora. Digitalni izlaz podržava protokol HDCP, obezbeđujući kompatibilnost sa većinom komercijalno dostupnih digitalnih sadržaja. Po prvi put, u LV seriju je uključen RJ-45 mrežni priključak koji omogućava daljinsko upravljanje i monitoring putem Ethernet mreže. Ova mogućnost je značajna za sva obrazovna i korporativna okruženja koja zahtevaju centralizovanu kontrolu za veći broj projektora.
Nova opcija LV serije je kompenzacija boje na ekranu (Screen Color Compensation), koja koriguje poremećaj boja na bilo kojoj površini, uključujući i bele i zelene table. Automatska „Keystone“ korekcija (Auto Keystone Correction) kao sastavni deo svih modela, automatski kompenzuje trapezoidnu distorziju koja se pojavljuje prilikom projektovanja slike pod uglom. Multimedijalne prezentacije su poboljšane ugrađenim zvučnikom od 7 W, a u tihom (Quiet) režimu buka je smanjenju na samo 29 dB(A).
Nova snažna lampa od 230W koristi se u čitavoj seriji, što uz dodatak mikrosočiva na modelima LV-7370, LV-7375 i LV-8300 dodatno poboljšava performanse. Novi modeli donose osvetljaj u rangu od 2600 do 3500 lumena, čime omogućavaju jasniju vidjivost, čak i u jako osvetljenom ambijentu. Uz korišćenje „Quiet“ režima, lampe u projektorima traju do 4000 sati, a njihova zamena je jednostavna proces – lako su dostupne i nije neophodno deinstalirati i instalirati projektor.
Aktiviranje uređaja (Direct Power On) startuje u trenutku uključenja povezanog računara, dok funkcija Quick Start podrazumeva spremnost uređaja da emituje sliku samo 8 sekundi od uključenja jedinice. Uređaj se može podesiti tako da se automatski isključi nakon upotrebe, a za režim mirovanja potrebna je snaga od samo 3 W.
Model LV-8300 je projektor WXGA rezolucije (1280 x 800 tačaka) sa osvetljajem od 3000 lumena. Ostala tri modela imaju XGA rezoluciju (1024 x 768 tačaka). Sa 2600 lumena, novi LV-7275 zamenjuje LV-7265, dok je model LV-7365 zamenjen sa LV-7370, od 3000 lumena. Za dodatno pojačano osvetljenje, Canon predstavlja novi model od 3500 lumena, LV-7375. Dva prethodna modela, LV-X7 i LV-7260, su ukinuta. WXGA projekcije dolaze sa manjeg 0,59“ panela, dok se transmisioni 0,63“ LCD paneli koriste za XGA modele.
PCPress.rs ImageModelom XEED SX800 Canon otvara tržište projektora SXGA+ rezolucije (1400 x 1050 tačaka). Lampa snage 230 W daje osvetljaj od 3000 lumena, dok je kontrast od 900:1. Visoka rezolucija je postignuta sa tri 0,55“ LCOS (tečni kristal na silicijumu) panela, čime je istovremeno eliminisan i razmak između piksela koji može da dovede do „efekta rešetke“.
Projektor SX800 ima sočiva sa zumom 1,5x, prilagođena LCOS panelu. Unapređenjem aberacije i rezolucije, projektorska zum sočiva u potpunosti eliminišu iskrivljenje slike. Treća generacija AISYS tehnologije upotrebljena je radi potpune realizacije potencijala LCOS panela, sočiva i lampi. Sa novim rasporedom sočiva, postignuto je ujednačeno osvetljenje iz samog izvora svetlosti. AISYS poboljšava svetlosnu i spektroskopsku efikasnost, rezultirajući vrhunskom reprodukcijom boja i osvetljenošću.
Korisnicima koji su stalno u pokretu, SX800 nudi automatsko podešavanje (Automatic Setup). U situacijama kada projektor mora da se iskosi, automatska „Keystone“ korekcija se aktivira pritiskom na dugme. Dizajniran u sjajno beloj boji, SX800 se savršeno uklapa u svako okruženje, čak i sa montažnim plafonima. Odgovarajući plafonski nosač omogućava laku zamenu lampi, bez deinstaliranja projektora.

Pročitajte i:  Održan Canon Inspiration Days

Izvor: TVCOM

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: