Metro C&C: Dve godine prve online aukcije

PCPress.rs ImageSutra se navršava se dve godine od prve online aukcije koju je sprovela kompanija Metro Cash & Carry Srbija. Uvođenjem online aukcija Metro je postao prva kompanija u Srbiji koja na taj način pregovara sa dobavljačima i proizvođačima.

Do sada je održano 17 aukcija, na kojima su licitirana 33 proizvoda, a od kojih je 18 proizvoda privatne robne marke. Online aukcije se odvijaju putem web portala na koji se svi pozvani uloguju i svaki učesnik u svakom trenutku može videti sve ponude u toku aukcije, ali ne i ime učesnika koji postavlja ponudu. Na taj način je pregovaranje potpuno transparentno i objektivno jer pobeđuje onaj koji ima najbolju ponudu.

Ovakav način pregovaranja između trgovinskih partnera omogućava maksimalnu transparentnost pregovaranja, smanjenje administrativnih troškova, istovremene pregovore sa više dobavljača preko zajedničkog web sajta, nepristrasnost u procesu pregovora sa dobavljačima, optimizaciju nabavne cene prilikom kupovine i veliku uštedu vremena.

Projekti ove vrste podrazumevaju detaljnu pripremu kako podešavanja u sistemu, tako i treninga dobavljača. Aukcija se zakazuje nakon završenih priprema,  potpisivanja Pravila aukcije i registracije učesnika.

Pročitajte i:  Blokiranje domena koji asociraju na poznate brendove

Pristup online aukcijama za sve trgovačke partnere je jednostavan, tako da nije potrebna dodatna oprema osim PC računara i kvalitetne i brze Internet veze. Pored lokalnih, Metro organizuje i internacionalne online aukcije koje omogućavaju lako međunarodno povezivanje u zajedničkim projektima. Za ovakav vid saradnje Metro dobavljači su  veoma zainteresovani jer tako mogu da izađu i na svetsku trgovačku scenu.

U komunikaciji s dobavljačima Meto koristi i svoj Metro Link portal koji doprinosi optimizaciji saradnje pri svakodnevnom poslovanju. Metro link poboljšava proces donošenja odluka, pruža čvrstu osnovu za udruženu prodaju i planiranje prometa čiji su rezultat ređi slučajevi nedostatka robe, niži troškovi zaliha i manje neprodate robe. Takođe pruža jedinstvenu bazu za razmenu znanja između kupaca i dobavljača.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,